ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπό κράτηση στην Κύπρο ο Ρώσος απατεώνας

Καταζητείτο για απάτη χιλιάδων δολαρίων στην Ρωσία

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας θα εκδώσει αύριο την απόφαση του αναφορικά με την κράτηση καταζητούμενου ατόμου από τη Ρωσία, ο οποίος συνελήφθηκε χθες το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Λάρνακας, σχετικά με το αδίκημα απάτης σοβαρής μορφής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στις 13.30 χθες το μεσημέρι έφτασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας με πτήση από τη Βηρυτό, Ρώσος υπήκοος, ηλικίας 48 ετών.


Πιάστηκε στην Λάρνακα καταζητούμενος από τις Ρωσικές Αρχές


Κατά το διαβατηριακό έλεγχο, διαπιστώθηκε, ότι τα στοιχεία του βρίσκονταν στον κατάλογο απαγορευμένων προσώπων, αφού εναντίον του είχε εκδοθεί στις 8/12/2017, διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις Ρωσικές αρχές σε σχέση με το αδίκημα της απάτης σοβαρής μορφής.

Συγκεκριμένα ο 48χρονος θεωρείται ύποπτος ότι μεταξύ 18/4/16 - 24/5/16 μαζί με δύο άλλα πρόσωπα, ξεγέλασαν άτομο στη Ρωσία και του απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 300 χιλιάδων δολαρίων.


Λεμεσός: Παραδέχθηκε την κλοπή ο τέως κοινοτάρχης


Ο 48χρονος συνελήφθη δυνάμει προσωρινού εντάλματος σύλληψης, τέθηκε υπό κράτηση και σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, για έναρξη της διαδικασίας έκδοσής του.

Η Αστυνομία ζήτησε όπως ο ύποπτος παραμείνει υπό κράτηση μέχρις ότου φτάσουν στην Κύπρο από τη Ρωσία τα απαραίτητα έγγραφα τα οποία θα ζητούν και επίσημα την έκδοση του στη Μόσχα.

Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου θα εκδώσει αύριο την απόφαση του κατά πόσον ο 48χρονος θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την άφιξη στην Κύπρο των επίσημων εγγράφων ή εάν θα αφεθεί ελεύθερος υπό όρους.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση