ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπό κράτηση δύο άτομα για παράνομη άφιξη μεταναστών

Τις δύο υποθέσεις διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου

ΚΥΠΕ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης 7 ημερών εναντίον δύο ατόμων, ηλικίας 42 και 20 για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις παράνομης εισόδου στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποβοήθησης προσώπου τρίτης χώρας για παράνομη είσοδο στη Δημοκρατία, υποβοήθησης προσώπου τρίτης χώρας με πρόθεση και με σκοπό αποκόμισης κέρδους, μεταφοράς προσώπου δια υδάτινης οδού με μη ασφαλή ή υπερφορτωμένο σκάφος, συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και της περί σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών και του διεθνικού οργανωμένου εγκλήματος και Πρωτοκόλλων, αδικήματα που διαπράχθηκαν στις 24 Ιουλίου στο Παραλίμνι.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρεται ότι «οι δύο άνδρες συνελήφθησαν με δικαστικά εντάλματα χθες Δευτέρα, ως ύποπτοι για υπόθεση υποβοήθησης υπηκόων τρίτης χώρας να εισέλθουν στη Δημοκρατία, σε σχέση με την άφιξη με θαλάσσιο σκάφος, 58 μεταναστών, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, 24 Ιουλίου, στην περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου».

Εν τω μεταξύ άνδρας ηλικίας 37 ετών, τέθηκε επίσης υπό επταήμερη  κράτηση ύστερα από διάταγμα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας αναφορικά με υπόθεση παράνομης εισόδου στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο 37χρονος συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης υποβοήθησης υπηκόων τρίτης χώρας να εισέλθουν στη Δημοκρατία, σε σχέση με την άφιξη με θαλάσσιο σκάφος 16 μεταναστών χθες το μεσημέρι, στην περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία ο συλληφθείς ήταν και ο πλοηγός του θαλάσσιου σκάφους. Από εξετάσεις της Αστυνομίας για διακρίβωση των στοιχείων του, διαπιστώθηκε ότι στο παρελθόν διέμενε στη Δημοκρατία και είχε κηρυχθεί ως απαγορευμένος μετανάστης».

Τις δύο υποθέσεις διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X