ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπερχείλισε το φράγμα του Ξυλιάτου (vid)

Πανέμορφες εικόνες

Εντυπωσιακές εικόνες με την υπερχείλιση του φράγματος του Ξυλιάτου δημοσιεύει στη σελίδα του στο Facebook το Τμήμα Δασών. 

Σημειώνεται πως το φράγμα του Ξυλιάτου, είναι το τέταρτο που υπερχειλίζει μετά τον Πωμό, την Αργάκα και τον Καλοπαναγιώτη.

Υπερχειλίζει ο Απσρόκρεμμος - Μέτρα της Αστυνομίας για ασφάλεια

Ενόψει της αναμενόμενης υπερχείλισης του φράγματος Ασπρόκρεμμου, το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων έχει προχωρήσει σε συνεργασία με την Αστυνομία στην λήψη μέτρων, ώστε οι επισκέψεις στο φράγμα από το κοινό να γίνονται με ασφάλεια και την ελάχιστη δυνατή ταλαιπωρία .

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο πλαίσιο αυτό έχουν γίνει οι ακόλουθες διευθετήσεις:

Ο δρόμος πάνω από το φράγμα παραμένει κλειστός από τις 2 Ιανουαρίου του 2020 για όσο διάστημα διαρκέσει η υπερχείλιση.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διοχετεύεται μέσω του παλιού δρόμου Πάφου – Λεμεσού.

Η πρόσβαση στο φράγμα με ιδιωτικά οχήματα θα διοχετεύεται μόνο από την δυτική πλευρά του φράγματος στο Γεφύρι Ξερού Ποταμού.

Η πρόσβαση με λεωφορεία και άλλα μεγάλα οχήματα θα επιτρέπεται μόνο από την ανατολική πλευρά δηλαδή από το δρόμο Νικόκλειας. Ο δρόμος πάνω από το φράγμα, όπως αναφέρεται , θα παραμείνει ελεύθερος από οχήματα , καρότσια μικροπωλητών και λοιπά για την ασφαλή διακίνηση πεζών.

Καλούν επίσης του πλανόδιους πωλητές να εγκατασταθούν σε χώρους εκτός του δρόμου.

Οι επισκέπτες προτρέπονται ακόμη να ακολουθούν τις υποδείξεις των λειτουργών του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων και της Αστυνομίας Πάφου και παρακαλούνται όπως επιδείξουν σεβασμό στο περιβάλλον διατηρώντας τους χώρους καθαρούς.

Σημειώνεται πως η συνολική χωρητικότητα του φράγματος είναι 52 εκατομμύρια 375 χιλιάδες κυβικά μέτρα νερό.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X