ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Υπάρχουν κανονισμοί για είσοδο στην Κυπριακή Δημοκρατία

Διαδικασίες υποβολής παραπόνου

Υπάρχουν κανονισμοί και πρακτικές που ακολουθούνται σε ό,τι αφορά την είσοδο στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και αυτά είναι που εφαρμόζονται, δήλωσε στο ΚΥΠΕ αρμόδια πηγή, κληθείσα να σχολιάσει δήλωση του «υπουργού εξωτερικών» στα κατεχόμενα, Κουντρέτ Οζερσάι, σύμφωνα με τον οποίο δεν επετράπη η είσοδος σε ξένο ακαδημαϊκό που έφτασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας, την περασμένη εβδομάδα, για να συμμετάσχει σε συνέδριο σε «πανεπιστήμιο» στα κατεχόμενα, και το άτομο αυτό στάλθηκε πίσω στο Ντουμπάι.

Η ίδια πηγή είπε, ακόμη, πως οι επηρεαζόμενοι σε τέτοιες περιπτώσεις μπορούν να υποβάλουν παράπονο, να αμφισβητήσουν την απόφαση των αρχών και να ζητήσουν περαιτέρω εξηγήσεις ή ακόμη και να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, και σημείωσε πως ενημερώνονται σχετικά με τα δικαιώματα που έχουν με έντυπο που τους δίδεται.

Επεσήμανε πως δεν επιθυμεί κάνει κάποιο σχόλιο για τη συγκεκριμένη περίπτωση, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι υπάρχουν κανονισμοί που εφαρμόζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Δημοκρατίας. Υπενθύμισε πως υπήρξαν και στο παρελθόν ανάλογες περιπτώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, σημειώνοντας πως «δεν σχολιάζουμε κάθε περίπτωση ξεχωριστά».

Στη γραπτή του δήλωση, ο κ. Οζερσάι είχε αναφέρει πως «αυτοί που προσπαθούν να αποτρέψουν τους Τουρκοκύπριους από το να συμμετάσχουν σε τέτοιου είδους δραστηριότητες μέσω παρωχημένων προσεγγίσεων έχουν ξεκινήσει να το πράττουν και με ακαδημαϊκούς που θέλουν να είναι ή βρίσκονται σε επαφή με πανεπιστήμια και ακαδημαϊκούς στη χώρα (όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος). Αυτό δεν εξυπηρετεί την οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των δυο κοινοτήτων και θα εξυπηρετήσει την έλλειψη εμπιστοσύνης στο νησί», ανέφερε.

Στο θέμα αναφέρονται σήμερα και τ/κ εφημερίδες.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X