ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ξυλοφόρτωσαν λειτουργό του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων

Το ΤΑΥ καταδικάζει την επίθεση

Το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων (ΤΑΥ) του Υπουργείου Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος καταδικάζει απερίφραστα τη φραστική και σωματική επίθεση που δέχθηκε λειτουργός του από πολίτες, στις 30 Ιουλίου 2019, ενώ βρισκόταν σε εντεταλμένη υπηρεσία, στο πλαίσιο της διαδικασίας αξιολόγησης αίτησης για αδειοδότηση γεωτρήσεων, σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, λειτουργός του ΤΑΥ (Επαρχιακό Γραφείο Αμμοχώστου) δέχθηκε επίθεση από συγκεκριμένο αιτητή και συγγενικά του πρόσωπα, τη στιγμή που εκτελούσε εργασία πεδίου, κατόπιν οδηγιών και εξουσιοδότησης. Η εν λόγω ομάδα ατόμων, του επιτέθηκε αρχικά φραστικά και στη συνέχεια σωματικά, με αποτέλεσμα αυτός να οδηγηθεί με ασθενοφόρο στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, όπου κρατήθηκε για νοσηλεία.

Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εξετάσεις, ο συνάδελφος φέρει πολλαπλές κακώσεις, μώλωπες και εκδορές, καθώς και κάταγμα σπονδύλου.

Το ΤΑΥ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο το περιστατικό και εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του προς τον λειτουργό και την οικογένειά του. Σημειώνεται ότι λειτουργοί του ΤΑΥ ασκούν τα καθήκοντα που τους ανατίθενται, με στόχο την προστασία, την αειφόρο ανάπτυξη και την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων της Κύπρου. Για να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η ελευθερία άσκησης των καθηκόντων τους και ο σεβασμός προς το έργο τους από τους πολίτες, προς όφελος των οποίων εργάζονται.

Τονίζεται παράλληλα ότι οι δημόσιοι λειτουργοί είναι υπόχρεοι να διεκπεραιώνουν την εργασία τους σύμφωνα με τις νενομισμένες διαδικασίες και κάθε προσπάθεια παρακώλυσης του έργου τους, και ιδιαίτερα με τη χρήση βίας, είναι απαράδεκτη και παράνομη.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X