ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ξυλοδαρμός Αγίας Νάπας - Σε κωματώδη κατάσταση ο 26χρονος

Το Σεπτέμβριο απαντά ο δράστης

Στις 19 Σεπτεμβρίου αναμένεται να απαντήσει ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, νεαρός από το Manchester ηλικίας 25 χρόνων, σε κατηγορία που αφορά πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης σε 26χρονο από τη Βρετανία, αδίκημα που διαπράχθηκε το βράδυ της 21ης Μαίου 2019 στην Αγία Νάπα.

Κατά τη σημερινή διαδικασία ο συνήγορος υπεράσπισης του 25χρονου ανέφερε στο Δικαστήριο ότι από το φάκελο της υπόθεσης λείπει μέρος του μαρτυρικού υλικού, ότι τα ιατρικά πιστοποιητικά που υπάρχουν για τον 26χρονο τραυματία είναι δυσανάγνωστα και πως μέχρι και την περασμένη εβδομάδα αυτός νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας σε κωματώδη κατάσταση και δεν ήταν σε θέση να δώσει κατάθεση για το συμβάν στην Αστυνομία.

Πρόσθεσε πως η κατάσταση του νεαρού φαίνεται, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς να βελτιώνεται ωστόσο εξακολουθεί να είναι κρίσιμη.

Ανέφερε ακόμα ότι η υπεράσπιση θεωρεί «υψίστης σημασίας» να γνωρίζει το Δικαστήριο ποια θα είναι η τελική κατάσταση της υγείας του τραυματία.

Ο συνήγορος του 25χρονου ζήτησε από το Σώμα περισσότερο χρόνο για να απαντήσει ο πελάτης του στη κατηγορία που αντιμετωπίζει, λαμβάνοντας υπόψη όπως είπε, ότι σε περίπτωση θανάτου του τραυματία, τότε θα αλλάξει και το κατηγορητήριο.

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου όρισε την υπόθεση για τις 19 Σεπτεμβρίου 2019, προκειμένου όπως είπε να γνωρίζουμε περισσότερα για την κατάσταση της υγείας του τραυματία και κατά πόσον θα καταφέρει τελικά να δώσει κατάθεση στην Αστυνομία.

Σημειώνεται ότι ο 25χρονος στην προηγούμενη δικάσιμο, αφέθηκε ελεύθερος αφού κατέβαλε ως εγγύηση το χρηματικό ποσό των 14.999 ευρώ, το όνομα του περιλήφθηκε στον κατάλογο των ατόμων, των οποίων απαγορεύεται η έξοδος από τη Δημοκρατία, παρέδωσε τα ταξιδιωτικά του έγγραφα και παρουσιαζόταν καθημερινά στον Αστυνομικό Σταθμό Παραλιμνίου.

Ωστόσο σήμερα, ύστερα από αίτημα του δικηγόρου του, το Κακουργιοδικείο διέταξε όπως ο 25χρονος παρουσιάζεται στον Αστυνομικό Σταθμό Παραλιμνίου, τρεις φορές την εβδομάδα αντί καθημερινά, δηλαδή κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Αστυνομία το βράδυ της 21ης Μαΐου 2019 λήφθηκε πληροφορία ότι αλλοδαπός άντρας, τραυματισμένος σοβαρά, είχε μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Ο 26χρονος τραυματίας από την Βρετανία, εξετάστηκε από τους γιατρούς του Νοσοκομείου και διαπιστώθηκε ότι έφερε κάταγμα ινιακού οστού, κάταγμα λιθοειδούς οστού, κάταγμα αριστερού ιγμορείου, αιμορραγία και οίδημα εγκεφάλου.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας του, ο νεαρός διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση μέχρι και σήμερα.

Από εξετάσεις που διενεργήθηκαν προέκυψε μαρτυρία ότι ο 26χρονος είχε δεχθεί επίθεση από τον 25χρονο, μαζί με τον οποίο βρίσκονται στην Κύπρο τις τελευταίες μέρες για διακοπές.

Σύμφωνα με την μαρτυρία, ο 25χρονος φέρεται να γρονθοκόπησε τον 26χρονο στο κεφάλι, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να πέσει στο έδαφος, σε δρόμο της Αγίας Νάπας.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X