ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χωρίς μυαλό οι Κύπριοι οδηγοί - Πάμπολλες οι καταγγελίες για παρανομίες

Πόσους «έγραψε» η Αστυνομία για τροχαίες παραβάσεις

Η Αστυνομία δραστηριοποιήθηκε σε παγκύπρια βάση με συντονισμένες δράσεις και επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου, για πρόληψη των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων.

Στο πλαίσιο της παγκύπριας εκστρατείας ελέγχου ταχύτητας, η οποία άρχισε τη Δευτέρα 12 Αυγούστου, 2019 και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Κυριακή 25 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια τροχονομικών ελέγχων διαπιστώθηκαν συνολικά 276 παραβάσεις του ορίου ταχύτητας, για τις οποίες έγινε αντίστοιχος αριθμός καταγγελιών.

Κατά τους τροχονομικούς ελέγχους έγιναν πέραν των 500 συνολικά καταγγελιών για διάφορες άλλες παραβάσεις τροχαίας, όπως η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, η οδήγηση χωρίς ζώνη ασφαλείας ή προστατευτικό κράνος για τους μοτοσικλετιστές, καθώς και για παραβάσεις σχετικές με τα έγγραφα των οχημάτων και των οδηγών τους.


«Ο κόσμος αγκάλιασε τον Αντώνη μου»


Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου στην πόλη και επαρχία Λεμεσού, διαπιστώθηκε ότι 42 πρόσωπα οδηγούσαν τα οχήματα τους, χωρίς πιστοποιητικό καταλληλότητας για το όχημα τους.

Διαπιστώθηκαν από τα μέλη της Τροχαίας Αρχηγείου συνολικά 169 παραβάσεις του ορίου ταχύτητας σε δρόμους της Λεμεσού, ενώ 25 οδηγοί εντοπίστηκαν να χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο κατά την οδήγηση και 78 οδηγοί και επιβάτες οχημάτων, εντοπίστηκαν να μην φέρουν ζώνη ασφαλείας. Διαπιστώθηκε επίσης ότι, 130 πρόσωπα οδηγούσαν το όχημα τους χωρίς άδεια κυκλοφορίας για το όχημα. Για διάφορες άλλες παραβάσεις τροχαίας έγιναν συνολικά 120 καταγγελίες, καθώς και 23 εξώδικες προειδοποιήσεις.


«Έστειλαν το βίντεο που το έκαναν μαζί της»


Χαρακτηριστικό επίσης ήταν χθεσινοβραδινό περιστατικό στην πόλη Πάφου, συγκεκριμένα στην λεωφόρο Δημοκρατίας, όπου 17χρονος εντοπίστηκε από μέλη της Τροχαίας Πάφου να οδηγεί αυτοκίνητο χωρίς να είναι κάτοχος οποιασδήποτε άδειας οδήγησης και χωρίς να καλύπτεται από πιστοποιητικό ασφάλισης ευθύνης έναντι τρίτου προσώπου.

Συνοδηγός στο αυτοκίνητο βρισκόταν ο 72χρονος ιδιοκτήτης του οχήματος, ο οποίος παράνομα επέτρεψε στο 17χρονο νεαρό να οδηγήσει το αυτοκίνητο.

Τόσο ο νεαρός όσο και ο 72χρονος κατηγορήθηκαν γραπτώς για τα υπό εξέταση τροχαία αδικήματα, για να κλητευθούν ενώπιον Δικαστηρίου για εκδίκαση της υπόθεσης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, κατά το τελευταίο 24ωρο, μέλη της Αστυνομίας κλήθηκαν και παρείχαν οδική βοήθεια σε 16 συνολικά οδηγούς οχημάτων.

Οι συντονισμένες δράσεις της Αστυνομίας συνεχίζονται στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για πρόληψη των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων και εμπέδωση της ορθής οδικής συνείδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X