ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Εθνική Φρουρά «ξηλώνει» τον Μεταξά

Προχωρεί στην καθαίρεση του 35χρονου

Η Εθνική Φρουρά προχωρεί στην καθαίρεση του 35χρονου ίλαρχου κατά συρροή δολοφόνου.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα, η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» μετά και την επιβολή ποινής που επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο την Δευτέρα 24/6, η Εθνική Φρουρά ετοιμάζει την καθαίρεση του.

Σε δηλώσεις του στον «Φιλελεύθερο», ο Υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης, ανέφερε «σύμφωνα με τον στρατιωτικό ποινικό κώδικα με την τελεσιδικία και τις αποφάσεις του δικαστηρίου, θα προχωρήσουμε με καθαίρεση με συνοπτικές διαδικασίες. Σημειώνεται ότι όταν κάποιος στρατιωτικός καταδικαστεί σε πάνω από πέντε χρόνων φυλάκιση, η διαδικασία που ακολουθείται είναι απλή και δεν χρειάζεται πειθαρχική διαδικασία με ακρόαση του επηρεαζόμενου και η ποινή είναι η καθαίρεση».

Υπενθυμίζεται ότι το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επέβαλε ποινή φυλάκισης διά βίου σε κάθε μια από τις επτά δολοφονίες που διέπραξε ο Νίκος Μεταξάς.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου, Χάρης Πογιατζής, οι πέντε ποινές θα είναι διαδοχικές, ενώ οι άλλες δύο θα συντρέχουν. Συγκεκριμένα, το Κακουργιοδικείο επέβαλε διαδοχικές ποινές για τις πέντε δολοφονίες, ενώ στις διπλές δολοφονίες με θύματα μητέρες και παιδιά, οι ποινές είναι συντρέχουσες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X