ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σπείρα διαρρηκτών - Χρησιμοποιούσαν τον 60χρονο γιατί έδειχνε καλός «κυριούλης»

Ξεγελούσε με το παρουσιαστικό ο Γεωργιανός

Μέλος σπείρας διαρρηκτών φαίνεται να είναι 60χρονος Γεωργιανός που συνελήφθη χθες από την Αστυνομία στη Λεμεσό, την ώρα που επιχειρούσε να διαρρήξει μια ακόμα οικία στην περιοχή Αμαθούντας. Ο ύποπτος, που τέθηκε σήμερα υπό 8ήμερη κράτηση, παραδέχεται ενοχή σε έξι υποθέσεις, αλλά αρνείται να κατονομάσει τους συνεργάτες του.

Με τη σύλληψη του 60χρονου βρισκόμαστε μπροστά στην εξιχνίαση σωρείας υποθέσεων διαρρήξεων και κλοπών που διαπράχθηκαν από την αρχή του χρόνου στη Λεμεσό, δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, προσθέτοντας ότι, συνολικά η περιουσία που έχει κλαπεί από αυτές τις διαρρήξεις ανέρχεται σε 145 χιλιάδες ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο ύποπτος εντοπίστηκε χθες το πρωί από τον 22χρονο ιδιοκτήτη κατοικίας να επιχειρεί να αποσπάσει χρυσαφικά και μετρητά και αφού κατάφερε να τον περιορίσει, ενημέρωσε την Αστυνομία, μέλη της οποίας έφτασαν άμεσα στη σκηνή και φόρεσαν χειροπέδες στον 60χρονο.

Στην κατοχή του εντοπίστηκε κλοπιμαία περιουσία, ενώ ανακρινόμενος στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού παραδέχθηκε τη διάπραξη έξι υποθέσεων διαρρήξεων και κλοπών υποστατικών, ωστόσο δεν αναφέρει οτιδήποτε σε σχέση με τους συνεργάτες του, αφού όπως εκτιμάται "είναι μέλος σπείρας που λυμαινόταν οικίες κατά τη διάρκεια της ημέρας, κατά το χρόνο δηλαδή που οι ένοικοι απουσίαζαν στις εργασίες τους".

Στην κατοχή του εντοπίστηκε επίσης ένα πλαστό δελτίο ταυτότητα, το οποίο από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε πως χρησιμοποιούσε για την ενοικίαση αυτοκινήτων, με σκοπό την μεταφορά της σπείρας στις διάφορες περιοχές όπου γίνονταν διαρρήξεις και κλοπές.

"Για τις ίδιες υποθέσεις εκκρεμούν άλλα δυο εντάλματα σύλληψης Γεωργιανών ", είπε ο κ.Σωτηριάδης, προσθέτοντας ότι γίνεται προσπάθεια να εντοπιστούν τα στοιχεία και άλλων προσώπων, που εκτιμάται πως είναι μέλη της συγκεκριμένης σπείρας.

Ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού υπέδειξε πως σε μια εκ των υποθέσεων, ο 60χρονος φέρεται να είναι το πρόσωπο που άσκησε βία εναντίον οικιακής βοηθού που τον εντόπισε να κλέβει περιουσία και η οποία, ευτυχώς, τραυματίστηκε μόνο ελαφρά.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ.Σωτηριάδης είπε πως, παρά τα 60 του χρόνια, ο ύποπτος φαίνεται να χρησιμοποιείτο από την σπείρα καθώς το παρουσιαστικό του δεν παραπέμπει σε εγκληματικό στοιχείο όμως σημείωσε "είναι μέλος σπείρας και αυτό αποδεικνύεται από στοιχεία και μαρτυρίες που κατέχει η Αστυνομία".

Ο ύποπτος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου, το οποίο διέταξε την 8ήμερη κράτηση του σε σχέση με υποθέσεις όπως, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, διάρρηξη, κλοπή, ληστεία, πλαστογραφία και πλαστοπροσωπία.

Με αφορμή τη σύλληψη του 60χρονου, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού κάλεσε το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και υποψιασμένο, καθώς διερχόμαστε και την Χριστουγεννιάτικη περίοδο και να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα φύλαξης της περιουσίας του.

"Επιπρόσθετα, αν πολίτες υποψιάζονται οτιδήποτε, να το αναφέρουν στην Αστυνομία και η Αστυνομία σίγουρα θα διερευνήσει όλες τις πληροφορίες και όλα τα στοιχειά", κατέληξε.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X