ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κέρδισαν τη μάχη - Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στους Καπέδες (vid, pics)

Η στιγμή που ανεφοδιάζουν τα ελικόπτερα

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε πριν από λίγο η πυρκαγιά στους Καπέδες όπως αναφέρει το Τμήμα Δασών.

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά, που ξέσπασε γύρω στις 10:00, σε περιοχή κοντά στους Καπέδες. Σύμφωνα με ανάρτηση του Τμήματος Δασών στο Facebook, η δασική πυρκαγιά στην περιοχή Καπέδων είναι υπό πλήρη έλεγχο.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε ιδιωτική δασική έκταση και είναι στις παρυφές του κρατικού δάσους.

Για την κατάσβεση της εργάστηκαν πέραν των 150 αντρών πυρόσβεσης, 7 πτητικά μέσα, 20 πυροσβεστικά οχήματα, δύο μπουλντόζες, ισχυρές δυνάμεις του Τμήματος Δασών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Άμυνας, του Ταμείου Θήρας και οργανωμένες ομάδες εθελοντισμού.

 

Νωρίτερα:

Ενεργοποιήθηκε το σχέδιο Ίκαρος στην πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη στους Καπέδες και απειλεί το κρατικό δάσος Μαχαιρά. Έξι εναέρια μέσα μάχονται για κατάσβεση της πυρκαγιάς ενώ βοήθεια ήρθε και από τις Βρετανικές Βάσεις.

Τι είναι το σχέδιο Ίκαρος;

Το Σχέδιο «Ίκαρος» αφορά τον τρόπο συντονισμού και χρήσης εναέριων μέσων σε περιπτώσεις μεγάλων πυρκαγιών σε δασικές και αγροτικές περιοχές στις οποίες επιχειρούν πέραν των έξι πτητικών μέσων.

Συγκεκριμένα αφορά τον τρόπο πυρόσβεσης από αέρα και έδαφος με τον συντονισμό της Εθνικής Φρουράς.

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι σήμερα Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018, εκδηλώθηκαν δύο δασικές πυρκαγιές σε περιοχή της κοινότητας Καπέδων.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από το μέτωπο της πυρκαγιάς ένα από τα ελικόπτερα που επιχειρούν στην περιοχή για λόγους ασφαλείας επιχείρησε αναγκαστική προσγείωση όταν ανεφοδιαζόταν από το φράγμα Ταμασού. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν παρουσιάστηκε κάποιο τεχνικό πρόβλημα , ενώ το δεύτερο ελικόπτερο συνεχίζει κανονικά τις ρίψεις νερού.


Διαβάστε επίσης:

Σε κρίσιμη κατάσταση το ζεύγος που παρασύρθηκε από όχημα στη Λεμεσό

Ντου στο σπίτι του αποφυλακισθέντα παιδεραστή - Χειροπέδες για κάμερες


Οι πρώτες ενδείξεις με βάση και τα δύο μέτωπα πυρκαγιάς ενισχύουν το σενάριο ότι πρόκειται για εμπρησμούς

Οι δύο εστίες εκδηλώθηκαν με απόσταση 500 μ. μεταξύ τους, εκτός του κρατικού δάσους αλλά απειλούν το κρατικό δάσος Μαχαιρά.

Ισχυρές δυνάμεις του Τμήματος Δασών και των άλλων εμπλεκόμενων με την πυρόσβεση υπηρεσιών βρίσκονται ή κατευθύνονται στην περιοχή. Έχουν επίσης κινητοποιηθεί τα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα του Τμήματος Δασών και τα δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X