ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πυρκαγιά στην Ακρούντα: Υπό μερικό έλεγχο (pics,vid)

Μέχρι τον αυτοκινητόδρομο έφτασαν οι πυκνοί καπνοί

Έχοντας κάψει συνολική έκταση περίπου ενός τετραγωνικού χιλιομέτρου από ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση, η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή της Ακρούντας, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο στις 19:00, ενώ πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν το έργο πυρόσβεσης.

Καταλυτικός υπήρξε ο ρόλος των εναέριων μέσων πυρόσβεσης, καθώς η φωτιά μαινόταν σε μη προσβάσιμη από επίγειες δυνάμεις περιοχή, οι οποίες κατάφεραν να προσεγγίσουν αργά το απόγευμα το δυτικό και νοτιοδυτικό μέτωπο, μέσω διόδων που δημιούργησαν καδενοφόρα οχήματα.

Το έργο πυρόσβεσης συντόνιζε ο ίδιος ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, ο οποίος σε δήλωση του στο ΚΥΠΕ είπε πως οι προσπάθειες επικεντρώνονταν στο δυτικό και νοτιοδυτικό μέτωπο της φωτιάς, το οποίο δεν ήταν ενιαίο και υπήρχαν αναζωπυρώσεις, λόγω και των δυνατών ανέμων.

Σε σχέση με τα αίτια της φωτιάς, ο κ.Τράγκολας ανέφερε πως η Αστυνομία διερευνά πληροφορία, σύμφωνα με την οποία, η φωτιά ξεκίνησε κοντά σε σπίτια, σε αραιοκατοικημένη περιοχή.

Πέραν των ξηρών χόρτων και της άγριας βλάστησης, η φωτιά κατέστρεψε μεταλλικό υποστατικό, το οποίο χρησιμοποιείτο ως κατοικία από ζεύγος ηλικιωμένων, οι οποίοι απομακρύνθηκαν έγκαιρα από συγγενικό τους πρόσωπο.

Για την κατάσβεση της φωτιάς ενεργοποιήθηκε το σχέδιο `Ίκαρος", στο οποίο συμμετείχαν οκτώ εναέρια μέσα, δηλαδή τα δυο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών, τα δυο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας, ένα της Αστυνομίας, δυο των Βρετανικών Βάσεων και ένα της Εθνικής Φρουράς.

Από πλευράς επίγειων μέσων πυρόσβεσης, εργάστηκαν 17 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οκτώ από το Τμήμα Δασών, δυο της Επαρχιακής Διοίκησης, τρία της Πολιτικής Άμυνας και ένα του Ταμείου Θήρας, καθώς και εθελοντικές ομάδες.

Λόγω βλάβης που υπέστησαν πάσσαλοι της ΑΗΚ από τη φωτιά, διεκόπη για κάποιο διάστημα η ηλεκτροδότηση σε κοινότητες και Δήμους της περιοχής, ενώ χωρίς ηλεκτροδότηση παραμένουν υποστατικά σε Ακρούντα και Γερμασόγεια.

Στην περιοχή θα παραμείνουν, κατά τη διάρκεια της νύχτας, δέκα πυροσβεστικά οχήματα, για τελικές κατασβέσεις, ασφάλιση της περιμέτρου και αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Διαβάστε επίσης: Πυρκαγιά Ακρούντας: «Λαμπάδιασαν» πάσσαλοι της ΑΗΚ - Διακοπές ρεύματος (πίνακας - χάρτης)

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X