ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ξεσάλωσαν στη Λεμεσό! - Ρεκόρ συμμετοχής (vid)

Από ΓεΣΥ μέχρι... Συνεργατισμό

Εντυπωσιακές και ευφάνταστες στολές βγαλμένες μέσα από τη φαντασία και την επικαιρότητα, πελλόμασκες, χρώμα, εκπλήξεις και κυρίως πολύ κέφι περιλάμβανε η μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση, με την οποία κορυφώθηκε το Λεμεσιανό καρναβάλι.
Η φετινή παρέλαση, η οποία κράτησε πέντε ώρες, ήταν η μεγαλύτερη σε συμμετοχή κόσμου τα τελευταία χρόνια αφού σύμφωνα με το δήμαρχο, Νίκο Νικολαΐδη, συμμετείχαν σ’ αυτήν σαράντα χιλιάδες καρναβαλιστές σε 103 ομάδες.

Εκτιμάται δε, ότι την παρακολούθησαν περισσότεροι από 100 χιλιάδες πολίτες.

Σύμμαχος των καρναβαλιστών αποδείχθηκε ο καιρός, ο οποίος επέτρεψε σε ντόπιους και ξένους να κατακλύσουν την πόλη του γλεντιού και της διασκέδασης και να απολαύσουν την παρέλαση που πραγματοποιήθηκε επί της λεωφόρου Μακαρίου.

Διασκέδαση, χορός, έξυπνες αμφιέσεις και μία γερή δόση τρέλας συνέθεταν το σημερινό σκηνικό στη Λεμεσό, η οποία για άλλη μία φορά απέδειξε ότι ξέρει από καρναβάλι.

Η εκκίνηση της παρέλασης δόθηκε έπειτα από μία φαντασμαγορική τελετή με πυροτεχνήματα και χαρτοπόλεμο από τον δήμαρχο της πόλης, ο οποίος στη συνέχεια απένειμε τιμητικές πλακέτες σε βετεράνους καρναβαλιστές.

Πρώτες και καλύτερες στη διασκέδαση ήταν οι Βασίλισσες της Χαράς και της Τρέλας τις οποίες ενσάρκωσαν φέτος η Μόνικα Πιερίδου και Μαρία Νικολαΐδου Αφαμη. Μαζί τους δημοτικοί σύμβουλοι, οι μαζορέτες τους Σώματος Κυπρίων Οδηγών και η φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού. Προηγήθηκαν οι ομάδες κανταδόρων που σκόρπισαν καρναβαλίστικες μελωδίες .

Πολυπρόσωπες ομάδες με πολύχρωμα κουστούμια ήταν ανάμεσα στα εντυπωσιακά άρματα της φετινής καρναβαλίστικης παρέλασης. Τα άρματα και οι αμφιέσεις των καρναβαλιστών ήταν εμπνευσμένες από την καθημερινότητα, από τα παραμύθια αλλά και την επικαιρότητα, πολιτική, οικονομική και αθλητική. Τα σατιρικά άρματα είχαν την τιμητική τους, ιδιαίτερα αυτά που σατίριζαν τους πολιτικούς ηγέτες και σχετίζονταν με το ΓεΣΥ, το Συνεργατισμό και τα ψηλά κτίρια.

Η αυλαία του 11ήμερου Λεμεσιανού καρναβαλιού πέφτει απόψε με τον καρναβαλίστικο χορό που θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ στο παλιό λιμάνι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X