ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού μέσα Ιουνίου! (vid)

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Άνοιξαν οι ουρανοί στην Κύπρο καλοκαιριάτικα με έντονα καιρικά φαινόμενα να επικρατούν σε αρκετές περιοχές.

Νωρίτερα η μετεωρολογική υπηρεσία Κύπρου εξέδωσε «πορτοκαλί» προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι.

Όπως μπορείτε να δείτε και στα βίντεο που ακολουθούν αν και μέσα Ιουνίου ο καιρός θυμίζει χειμώνα.

 

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Το βράδυ ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος αλλά τις αυγινές ώρες πιθανό να σχηματιστούν τοπικά αραιή ομίχλη και χαμηλές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται χαμηλές νεφώσεις. Τις απογευματινές ώρες όμως, θα αναπτύσσονται αυξημένες νεφώσεις που αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Στις περιοχές των καταιγίδων πιθανό να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς 3 μποφόρ για να καταστούν μέχρι το απόγευμα κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 33 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 28 στα δυτικά, γύρω στους 30 στα υπόλοιπα παράλια και στους 23 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά τις απογευματινές ώρες θα αναπτύσσονται αυξημένες νεφώσεις που αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και σε περιοχές του εσωτερικού.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα τα οποία είναι κοντά στους κλιματικούς μέσους όρους.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X