ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού - Αναμένονται και έντονα φαινόμενα

Μυρίζει για τα καλά Χειμώνας

Εκτεταµένο βαροµετρικό χαµηλό, µε κέντρο στην Ιταλία, κινείται ανατολικά και αναµένεται να επηρεάσει την Κύπρο από νωρίς το βράδυ της Παρασκευής (13/12).

Σήµερα, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και αναµένονται µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδες, κατά διαστήµατα, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί, µέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, στα βόρεια και στα ανατολικά και ταραγµένη, στα δυτικά και στα νότια. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 9 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ τα φαινόµενα αναµένονται, τοπικά, να είναι παρατεταµένα ή και έντονα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, αρχικά ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ αλλά σύντοµα κυρίως στα προσήνεµα παράλια θα πνέουν µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ της ίδιας διεύθυνσης. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθµούς στο εσωτερικό γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά δυνατό να σχηµατιστεί παγετός.

Το Σάββατο (14/12), ο καιρός θα παραµείνει κυρίως συννεφιασµένος, µε βροχές και τοπικές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές καθώς και χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά. Ωστόσο, από αργά το απόγευµα αναµένεται σταδιακή βελτίωση των φαινοµένων.

Την Κυριακή (15/12), ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά τόπους κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται, κατά διαστήµατα, µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναµένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Τη ∆ευτέρα (16/12), ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά τόπους θα παρατηρούνται παροδικές νεφώσεις.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση το Σάββατο και µη αξιόλογη µεταβολή την Κυριακή, για να κυµανθεί γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ τη ∆ευτέρα θα σηµειώσει άνοδο, για να κυµανθεί λίγο πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X