ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στην αντεπίθεση οι υπάλληλοι της Cobalt - Απαντούν σε Μιχαηλίδη

«Στερούνται σοβαρότητας τα επιχειρήματα του»

Τα επιχειρήματα του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών Αλέκου Μιχαηλίδη αναφορικά με την Cobalt Air «στερούνται κάθε σοβαρότητας», αναφέρεται σε ανακοίνωση των υπαλλήλων της Cobalt.

«Είδαμε με μεγάλη μας έκπληξη να δημοσιεύονται και να δηλώνονται ανακρίβειες και παραπλανητικά σχόλια από τον κ. Μιχαηλίδη, με μοναδικό σκοπό να μετακυλήσουν τις ευθύνες που τους βαραίνουν και χωρίς να δίνουν το παραμικρό ίχνος ελπίδας για μια 2η ευκαιρία στην εταιρία αυτή» αναφέρεται. Αυτό, προστίθεται, αντικατοπτρίζεται από το γεγονός ότι αντί να ανασταλούν οι εμπορικές δραστηριότητες της εταιρίας, διαρρέουν στα ΜΜΕ ότι θα ανακαλέσουν διαπαντός την συγκεκριμένη άδεια.

«Ποια η ζημιά του κράτους και του κ. Μιχαηλίδη εάν δοθεί στην εταιρία και τους υπαλλήλους της μια ευκαιρία; Γιατί αποφάσισαν να εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους, όπως τα ΜΜΕ διαρρέουν, ενώ τυχόν αναστολή της άδειας και προσφερόμενη είναι και δυνατότητες αναδιοργάνωσης δίνει;», διερωτώνται οι υπάλληλοι της Cobalt.


Αυτή είναι η οικονομική ζημιά της Cobalt την τελευταία τριετία


 

«Διαβάζοντας από τα ΜΜΕ, τα επιχειρήματα του κ. Μιχαηλίδη αναφορικά με την Cobalt Air, κρίνουμε ότι στερούνται κάθε σοβαρότητας, ενώ σε κάποιες άλλες εταιρίες δίνει μεγάλη αισιοδοξία, δημιουργώντας πολλά ερωτήματα» , συνεχίζει η ανακοίνωση.

Όσον αφορά τις διάφορες ανακοινώσεις των κομμάτων «που δήθεν υποκριτικά αγωνιούν για τους 300 υπαλλήλους της Cobalt Air», οι υπάλληλοι λένε ότι θα ήταν καλύτερα να παρέμβουν, έτσι ώστε να υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας το οποίο να αξιοποιηθεί και όχι να κλείσει τελεσίδικα η εταιρεία «δια χειρός του κ. Μιχαηλίδη και της επιτροπής του».

«Σίγουρα, ο κ. Μιχαηλίδης, μετά την κατάληξη της Cyprus Airways, έγινε ειδικός στο κλείσιμο κυπριακών αεροπορικών εταιριών εις βάρος του Κύπριου καταναλωτή και χωρίς δεύτερη σκέψη για τους Κύπριους εργαζόμενους» συμπληρώνεται.

Παρατηρούν εξάλλου ότι η περίπτωση της Cobalt Air αφορά «ιδιωτική εταιρεία που δεν ζήτησε ούτε και πήρε από το Κράτος 1 ευρώ παρά μόνο προσέφερε». «Εάν τα δημοσιεύματα περί οριστικής ανάκλησης ευσταθούν, είναι αξιοσημείωτη η σπουδή που επέδειξε ο κ. Μιχαηλίδης και η επιτροπή του, για ακόμη μια φορά, να τελειώσει οριστικά και αμετάκλητα η ελπίδα της εταιρίας και των υπαλλήλων της» αναφέρουν.

Απευθύνουν εξάλλου έκκληση στους αρμόδιους φορείς «όπως εμποδίσουν την τακτική του κ. Μιχαηλίδη έτσι ώστε να δοθεί μια ευκαιρία στην εταιρία να αναζητήσει πιθανές λύσεις οι οποίες θα είναι προς όφελος των 300 περίπου άμεσα επηρεαζόμενων υπαλλήλων αλλά και άλλων έμμεσα εμπλεκόμενων, οι οποίοι αριθμούνται σε περίπου 200 άτομα».

Διερωτώνται επίσης κατά πόσο τα μέλη της Αρχής Αδειοδότησης Αεροπορικών Μεταφορών, της οποίας προεδρεύει ο κ. Μιχαηλίδης υπόκεινται υπ’ αυτήν τους την ιδιότητα στην νομοθεσία του πόθεν έσχες.

Οι υπάλληλοι της εταιρείας εκφράζουν τέλος τις ειλικρινείς ευχαριστίες τους στον Πρόεδρο, το ΔΣ της Cobalt Air και τους στενούς συνεργάτες τους, για όλα όσα προσέφεραν από ιδρύσεως της εταιρείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X