ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χάος στα σχολεία - Ζημιές και προβλήματα από τις πλημμύρες

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η ΠΣΕΜ για τις κακές κτιριακές εγκαταστάσεις πολλών σχολείων

Ζημίες και πολλά προβλήματα υπέστησαν πολλά σχολεία από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών. Οι εκπρόσωποι των μαθητών αναφέρουν μέσω γραπτής τους ανακοίνωσης ότι κατά τις τελευταίες ημέρες δέχθηκαν πολλά παράπονα από τους συμμαθητές τους πως οι αυλές των σχολίων καθώς και ορισμένες αίθουσες έχουν πλημμυρίσει από τις βροχές.

Η ΠΣΕΜ, μεταξύ άλλων, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις κακές κτιριακές εγκαταστάσεις πολλών σχολείων της χώρας μας. Σημειώνει δε, πως παρόλο που κάθε χρόνο ακούν τις διακηρύξεις των κυβερνώντων ότι τα σχολεία είναι έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά, με τις πρώτες βροχές παρατηρούνται πλημμυρισμένες αυλές και σχολικές αίθουσες, ταβάνια να πέφτουν, ρωγμές να εμφανίζονται στους τοίχους κ.α.

Δυστυχώς, συμπληρώνει, «σε κάποια σχολεία τα προβλήματα υπάρχουν εδώ και χρόνια και οι κυβερνώντες αντί να προσπαθήσουν να βρουν λύσεις για αυτά τα σχολεία συνεχίζουν κάθε Σεπτέμβρη τις διακηρύξεις για δήθεν ετοιμότητα των σχολείων».

Υπογραμμίζοντας δε, ότι οι κτιριακές εγκαταστάσεις των σχολείων πρέπει να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ώστε οι μαθητές να είναι ασφαλείς στα σχολεία αλλά και να περνούν το μαθησιακό τους χρόνο ευχάριστα μέσα σε κτίρια που θα τους βοηθούν να εξυψώσουν το εκπαιδευτικό τους επίπεδο.

«Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να σταματήσει να κρύβεται πίσω από το δάκτυλο του και να αναλάβει τις ευθύνες του, να καταγράψει τα προβληματικά κτίρια και να προχωρήσει στα απαιτούμενα έργα βελτίωσης των σχολείων μας», καταλήγει η Γραμματείας της ΠΣΕΜ.

 

Πηγή: kathimerini.com.cy / Του Νικόλα Πέτρου 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X