ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ποτάμια οι δρόμοι στη Λεμεσό - «Γιατί πόσο θα βρέξει ρε κουμπάρε;» (vid)

Δήμος Λεμεσού «Σε κινητοποίηση τα συνεργεία»

Έντονα καιρικά φαινόμενα επικρατούν σε ολόκληρη την Κύπρο αφού σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.


«Funnel cloud» στη Λάρνακα (pics,vid)


Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης που επικρατεί είναι η Λεμεσός. Μέσα από βίντεο τα οποία αναρτήθηκαν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται δρόμοι να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Σε επικοινωνία μας με την Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερωθήκαμε ότι ξαφνική νεροποντή προκάλεσε προβλήματα. Μάλιστα σε μόλις δεκαπέντε λεπτά η Υπηρεσία δέχθηκε δέκα κλήσεις οι οποίες αφορούσαν άντληση νερού κυρίως από οχετούς δρόμων.

Υποστατικά κινδύνεψαν από την στάθμη του νερού ωστόσο δεν προκλήθηκαν τέτοια προβλήματα. 


Το «ροζ» βίντεο σκότωσε τη Λίνα; - Μαρτυρία «φωτιά» (vid)


Δήμος Λεμεσού 

Ο Δήμος Λεμεσού με ανακοίνωση του εξέφρασε τη λύπη του προς τους πολίτες οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν ή έπαθαν ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «συνεργεία του Δήμου από τα ψες βρίσκονται σε κινητοποίηση».

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Ο Δήμος Λεμεσού εκφράζει τη λύπη του προς τους συμπολίτες μας οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν και έπαθαν ζημιές στα υποστατικά τους από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν στην πόλη μας. Συνεργεία του Δήμου από τα ψες βρίσκονται σε κινητοποίηση, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν όσο είναι δυνατόν τα προβλήματα αυτά. Όλες οι δυνάμεις του Δήμου θα παραμείνουν στους δρόμους της πόλης όσο χρειαστεί.

Παρά τα προληπτικά μέτρα που παίρνει ο Δήμος μας, η πόλη μας δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ακραίες βροχοπτώσεις, εξαιτίας ελλείψεων που υπάρχουν σε υποδομές διαχείρισης όμβριων υδάτων. Αυτές τις ελλείψεις προσπαθούμε τα τελευταία δύο χρόνια να καλύψουμε μέσα από την προώθηση έργων τα οποία, εδώ και χρόνια ήταν αναγκαία να γίνουν εξαιτίας της ανάπτυξης της πόλης. Τέτοια έργα, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, αφορούν αντιπλημμυρικά έργα στην Αγία Φύλα και Εκάλη, εγκατάσταση συστήματος υπονόμων στην οδό Αγίας Φυλάξεως και Ναβαρίνου, και σε άλλες περιοχές της Λεμεσού που πρόσκεινται στο κέντρο της πόλης.

Ο Δήμος Λεμεσού, σε συνεργασία με τον ΣΑΛΑ και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες κάνει τεράστιες προσπάθειες για να καλυφθούν αυτά τα κενά της πόλης μας το συντομότερο, ούτως ώστε να μειωθούν όσο είναι δυνατόν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λεμεσός από τα ακραία αυτά καιρικά φαινόμενα.

Με ανάρτηση της στην σελίδα της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η «Reaction Cyprus» τοποθετείται «καυστικά» για τις σημερινές πλημμύρες στη Λεμεσό.

 

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κατά διαστήματα. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένονται χιόνια, ενώ σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης και παροδικά στα νοτιοδυτικά, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Σε καταιγίδα δυνατό να πνέουν μεταβλητοί ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.


«Μαμά, μαζέψου!»: Άσος της Ρόμα ζητά από τη μητέρα του να «κόψει» τις σέξι selfies! (pics)


Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως κοντά στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ αλλά αρχικά κατά τόπους μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό υπό το μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

Την Κυριακή αρχικά ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με παροδικές αυξημένες νεφώσεις στα παράλια, που πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή και καταιγίδα. Στα ψηλότερα ορεινά θα σημειωθεί παροδική χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X