ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λευκή Τσικνοπέμπτη! Χιόνια από Τρόοδος μέχρι και Παλαιχώρι (pics,vid)

Κλειστοί και επικίνδυνοι δρόμοι

Σε κλοιό κακοκαιρίας η Κύπρος αφού σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή.

Λευκή Τσικνοπέμπτη!

Από νωρίς το πρωί τόσο στο Τρόοδος όσο και σε άλλες περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου όπως ο Αγρός και το Παλαιχώρι χιονίζει χαρίζοντας στους κατοίκους μαγευτικές εικόνες.


Κλειστοί και επικίνδυνοι δρόμοι

Στην επαρχία Πάφου, λόγω υπερχείλισης ποταμών, κατολισθήσεων και υποχώρησης του οδοστρώματος, κλειστοί για την τροχαία κίνηση οι δρόμοι:

• Αγίου Νικολάου - Πέρα Βάσας, στο γεφύρι Τζιελεφού
• Κελοκεδάρων - Αμαργέτης - Νατάς, στο γεφύρι Ζιριπιλλή
• Σαλαμιούς – Γαλαταριάς, στο γεφύρι Παναγίας του Σίντι
• Αγίου Νικολάου – Μαντριών
• Δρόμος Αγίου Δημητριανού προς Κρήτου Μαρόττου
• Δρόμος Κρήτου Μαρόττου


Επίσης, ανοικτοί αλλά επικίνδυνοι λόγω κατολισθήσεων όγκων χώματος και πετρών είναι οι δρόμοι Αγίου Νικολάου – Καμιναριών και Σταυροκόννου – Φιλούσας.

Ανοικτοί για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή κίνηση και στους τέσσερις τροχούς είναι οι δρόμοι:

• Προδρόμου – Τροόδους
• Καρβουνά – Τροόδους
• Πλατρών – Τροόδους
• Καρβουνά – Κυπερούντας – Αγρού
• Αμιάντου – Καρβουνά
• Παπούτσας – Αγίου Θεοδώρου
• Πεδουλά – Προδρόμου
• Κακοπετριάς – Καρβουνά

Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες και να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας προς αποφυγή τροχαίων συγκρούσεων.

Το κοινό, πριν από κάθε μετακίνησή του, μπορεί να ενημερώνεται για την κατάσταση του οδικού δικτύου, από την κατηγορία «Οδικό δίκτυο», στο Application της Αστυνομίας Κύπρου και την ενημερωτική σελίδα www.cypruspolicenews.com, καθώς επίσης και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Αστυνομίας.

Βίντεο από Παλαιχώρι το οποίο δημοσιεύτηκε στη σελίδα Καιρικά Φαινόμενα στην Κύπρο

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

 

Σήµερα, διαστήµατα µε ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, ενώ αναµένονται µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα. Στα ορεινά αναµένεται τοπικά χιονόπτωση. Το απόγευµα ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, µέτριοι 4 και στα προσήνεµα ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη και στα προσήνεµα µέχρι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και γύρω στους 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα διατηρηθεί ο παγετός.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, ασθενείς ως µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ αλλά αρχικά, στα προσήνεµα, µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη αλλά στα προσήνεµα ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 3 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 5 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 7 στα υπόλοιπα παράλια και στους µείον 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τα ηµιορεινά θα σχηµατιστεί παγετός.


«Καίνε» οι... «μειωμένοι» λογαριασμοί της ΑΗΚ


Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ από το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, που τη νύκτα δυνατό να δώσουν µεµονωµένες βροχές, κυρίως στα δυτικά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο, για να κυµανθεί κοντά στους κλιµατικούς µέσους όρους.

Το Σάββατο, περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, ενώ αναµένονται µεµονωµένες βροχές και παροδική χιονόπτωση, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, για να κυµανθεί γύρω στους κλιµατικούς µέσους όρους.

Την Κυριακή o καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές, µεµονωµένες καταιγίδες και χιονόπτωση στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση, για να κυµανθεί λίγο κάτω από τους κλιµατικούς µέσους όρους.

Το ύψος των χιονιών στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 53 εκατοστά.


Το βίντεο δημοσιεύτηκε στην σελίδα ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ από την περιοχή του Αγρού

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X