ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τσιγάρα, καπνός και οχήματα ανάμεσα στις κατασχέσεις του Τελωνείου

Πέραν των 110 χιλιάδων τα πρόστιμα

Το Τμήμα Τελωνείων μεταξύ 1ης και 31ης Ιανουαρίου 2020, στα πλαίσια της Τελωνειακής και της άλλης Νομοθεσίας που είναι επιφορτισμένο να εφαρμόζει, προέβηκε στις κατασχέσεις 57.600 τεμαχίων τσιγάρων και 203 κιλών και 340 γραμμάρια καπνού (για στριφτό τσιγάρο και για ναργιλέ).

Ακόμα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων, κατασχέθηκαν 347 τεμάχια που παραβιάζουν Δικαιώματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας (είδη ένδυσης, υπόδησης, τσάντες, πορτοφόλια κλπ), προσωπικά είδη πολυτελείας (ρολόγια χειρός και χρυσαφικά) τα οποία οι ιδιοκτήτες τους παρέλειψαν να δηλώσουν κατά την άφιξή τους στη Δημοκρατία και 4 (τέσσερα) οχήματα.

Επίσης, διάφορα είδη, η εισαγωγή των οποίων στη Κύπρο απαγορεύεται όπως, φάρμακα, φυτοφάρμακα, διεγερτικά σκευάσματα, αεροβόλα πιστόλια, γαλακτοκομικά προϊόντα, ηλεκτρονικές συσκευές, ηλεκτρονικά τσιγάρα και εξαρτήματα ηλεκτρονικού τσιγάρου κ.α.

Οι πλείστες των πιο πάνω υποθέσεων έχουν τύχει εξώδικης διευθέτησης με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους € 116.699, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X