ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τσάκωσαν 19χρονο για διακίνηση των παράτυπων μεταναστών στο Λατσί

Όλοι τους που είναι άνδρες ξεκίνησαν

Διάταγμα οκταήμερης κράτησης εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, εναντίον του 19χρονου που κατάγεται από την Τουρκία, και συνελήφθη χθες για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με την άφιξη 34 μεταναστών, στην θαλάσσια περιοχή του Ακάμα.

Το σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες, εντοπίστηκε τα ξημερώματα χθες, στη θάλασσα, 34 ναυτικά μίλια, από την περιοχή του Ακάμα. Προσεγγίστηκαν στη συνέχεια από σκάφη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, τα οποία το συνόδευσαν, με ασφάλεια, στο λιμανάκι του Λατσιού.

Όπως διαπιστώθηκε, στο σκάφος επέβαιναν 34 μετανάστες συριακής καταγωγής, μεταξύ και ένας ανήλικος ηλικίας 17 ετών. Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον 19χρονου, ο οποίος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση.

Οι υπόλοιποι 33 παράτυποι μετανάστες, μετά την εξακρίβωση των στοιχείων τους μεταφέρθηκαν με λεωφορείο στον Χώρο Φιλοξενίας, στην Κοκκινοτριμιθιά.

Όλοι τους που είναι άνδρες ξεκίνησαν, όπως ανέφεραν στις ανακριτικές αρχές, χθες τα μεσάνυχτα από το λιμάνι Αλάνια της Τουρκίας πληρώνοντας σε διακινητές από 3.000 μέχρι 4.000 δολάρια, ο καθένας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X