ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τροχαίο Πρωταράς: Στο Μακάρειο Νοσοκομείο 13χρονη λόγω θλάσης εγκεφάλου (pics)

Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό της

Γύρω στις 1.35μ.μ., σήμερα, αυτοκίνητο που οδηγούσε 59χρονος στη λεωφόρο Πρωταρά – Κάβο Γκρέκο, με κατεύθυνση προς Παραλίμνι, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που οδηγούσε 41χρονος.

Στη συνέχεια το αυτοκίνητο του 41χρονου συγκρούστηκε στο μπροστινό μέρος λεωφορείου, το οποίο βρισκόταν σε αναμονή σε αλτ της οδού Περνέρα.

Από την σύγκρουση 13χρονη που επέβαινε στο δεύτερο αυτοκίνητο εγκλωβίστηκε και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό της.

Στη συνέχεια η 13χρονη λόγω θλάσης εγκεφάλου μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Μακάρειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου μεταφέρθηκαν επίσης ακόμη 6 άτομα τα οποία επέβαιναν στα δύο οχήματα, όπου έτυχαν των πρώτων βοηθειών και απολυθήκαν.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Παραλιμνίου διερευνά τα αίτια του δυστυχήματος.

Τι είναι εγκεφαλική θλάση

Η εγκεφαλική θλάση είναι μια μορφή τραυματισμού του κρανίου και πρόκειται στην ουσία για έναν μώλωπα του εγκεφαλικού ιστού. Όπως οι μώλωπες σε άλλους ιστούς, η εγκεφαλική θλάση μπορεί να συσχετισθεί με πολλαπλές μικρό-αιμορραγίες (διαρροές μικρών αιμοφόρων αγγείων μέσα στον εγκεφαλικό ιστό).

Θλάσεις εμφανίζονται σε ποσοστό 20-30 % σοβαρών τραυματισμών οι εγκεφαλικές θλάσεις προκαλούν νευρολογική εικόνα ανάλογα με τη θέση και το μέγεθος. Σε κάποιες περιπτώσεις λόγω κυρίως της αύξησης της ενδοκρανιακής πιέσεως, οι θλάσεις μπορεί να είναι απειλητικές για την ζωή του ασθενούς.

Σημεία και συμπτώματα

Τα συμπτώματα μιας θλάσης εξαρτώνται από την βαρύτητα και την θέση του τραυματισμού. Οι ασθενείς μπορεί να παρουσιάσουν πονοκέφαλους, σύγχυση, υπνηλία, ζάλη, απώλεια συνείδησης, ναυτία και εμετό, επιληπτική κρίση, καθώς και δυσκολία στην συγκέντρωση και στην κίνηση. Μπορεί επίσης να έχουν διαταραχές μνήμης, όρασης, ακοής, διαχείρισης συναισθημάτων και σκέψης

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X