ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τρόοδος: Παρά τρίχα γλιτώσαμε την τραγωδία (Pics)

Πτώση βράχων κλάσματα δευτερολέπτων πριν και μετά το πέρασμα οχημάτων

Άγιο είχαν δύο οδηγοί σε ορεινούς δρόμους, όπου σημειώθηκαν κατολισθήσεις, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων. Και στις δύο περιπτώσεις, οι οποίες μοιάζουν μεταξύ τους, δευτερόλεπτα πριν και μετά το πέρασμα των οχημάτων, σημειώθηκε κατολίσθηση. Για μερικά δευτερόλεπτα, αποσοβήθηκαν τα χειρότερα. Η μία περίπτωση σημειώθηκε στον δρόμο Προδρόμου-Λεμύθου και η άλλη στον δρόμο Ακρούντας-Διερώνας.


Χαμός στην Λεμεσό: Ανέβλυζε η... άσφαλτος! (Vid)


Λόγω των καιρικών συνθηκών η κατάσταση στο οδικό δίκτυο έχει ως ακολούθως:

Κλειστοί δρόμοι

Λόγω πτώσης βράχου, σε σημείο του παλαιού δρόμου Ακρούντας – Διερώνας, ο δρόμος έχει κλείσει για την τροχαία κίνηση.

Όπως ανέφερε ο κοινοτάρχης της Διερώνας στην «Πρώτη Ενημέρωση» του ΡΙΚ, νεαρός, καθώς οδηγούσε στον συγκεκριμένο δρόμο, παρατήρησε κάποιες πέτρες να κυλούν στην πλαγιά του βουνού, ενώ δευτερόλεπτα μετά, αποκολλήθηκε μεγάλος όγκος πετρών και χώματος, πέφτοντας στην άσφαλτο. Ο νεαρός υπέστη σοκ για μερικά λεπτά, καθώς παρά τρίχα γλίτωσε η ζωή του.

Επίσης λόγω χιονόπτωσης οι πιο κάτω δρόμοι είναι κλειστοί για όλα τα οχήματα:

Προδρόμου – Τροόδους

Λόγω υπερχείλισης έχει κλείσει το Γεφύρι του Τζιελεφού, έδαφος Αγίου Νικολάου στην Επαρχία Πάφου. Επίσης, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Διαρίζου, κλειστός είναι και ο δρόμος Μηλικουρίου – Πλατύ – Αγίου Νικολάου.

Την ίδια στιγμή, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ξερού, στην επαρχία Πάφου, ο δρόμος Κελοκεδάρων – Αμαργέτης – Νατάς, έχει κλείσει για την τροχαία κίνηση.
Κλειστοί είναι επίσης ο δρόμος από το χωριό Κούκλια προς το μνημείο Ευάγγελου Φλωράκη λόγω συσσώρευσης νερού καθώς και ο δρόμος Αγίου Νικολάου προς εκδρομικό χώρο Πέρα Βάσας, ο δρόμος Επισκοπή – Νατά (επαρχία Πάφου) καθώς και το Γεφύρι Επισκοπής προς τον εκδρομικό χώρο του χωριού. 

Δρόμοι για αυτοκίνητα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες Στους δρόμους αυτούς παρατηρείται παγετός. Υπάρχουν συνεργεία καθαρισμού τα οποία εργάζονται για καθαρισμό των δρόμων.

Πλατρών – Τροόδους
Καρβουνά - Τροόδους
Μουτουλλά - Πεδουλά – Προδρόμου
Πεδουλά – Pinewood – Κακοπετριάς
Προδρόμου – Πλατρών
Πλατρών – Τροοδίτισας
Κακοπετριάς – Προδρόμου
Προδρόμου – Τροόδους
Προδρόμου – Τροοδίτισας – Πλατρών
Πεδουλά – Κύκκου
Προδρόμου - Λεμύθου

Επικίνδυνοι δρόμοι λόγω κατολισθήσεων

Λόγω πτώσης βράχου, ο δρόμος Προδρόμου – Λεμύθου έχει καταστεί επικίνδυνος. Το συγκεκριμένο σημείο του δρόμου έχει σηματοδοτηθεί και οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Για την συγκεκριμένη περίπτωση, λειτουργός του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας, ανέφερε στην εκπομπή ότι μια στιγμή μετά το πέρασμα αυτοκινήτου, ολόκληρος βράχος έπεσε στο οδόστρωμα. Και πάλι, για μερικά δευτερόλεπτα, δεν θρηνήσαμε θύματα.

Επίσης επικίνδυνοι λόγω κατολισθήσεων όγκων χώματος και πετρών είναι οι δρόμοι:

Πλατρών – Μονιάτη
Παραμύθας – Καλού Χωριού
Αγρού- Αγίου Ιωάννη
Αγρού – Χανδριών
Κύκκου – Κάμπου
Κάμπου – Ορκόντα

 

Στις ορεινές περιοχές οι δρόμοι είναι ολισθηροί, ενώ λόγω πυκνής ομίχλης η ορατότητα είναι περιορισμένη. Σε αρκετά σημεία του ορεινού οδικού δικτύου παρατηρούνται κατολισθήσεις όγκων χώματος και πετρών.

Λόγω των βροχοπτώσεων σε πολλές περιοχές το οδόστρωμα είναι βρεγμένο και καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα, να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα.

Επίσης, οι πολίτες πριν από κάθε μετακίνησή τους, μπορούν να ενημερώνονται από την κατηγορία «Οδικό Δίκτυο», στο Application της Αστυνομίας και την ενημερωτική σελίδα www.cypruspolicenews.com, για την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση