ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τριανταφυλλίδης: Ζητά παραπομπή του Ν. Κληρίδη στο Πειθαρχικό του Δικηγορικού Συλλόγου

«Για να στοιχειοθετήσει τα αναφερόμενα εις τον υποφαινόμενο και τον αποβιώσαντα πατέρα μου εις την επιστολή του της 11/1/2019»

Ο δικηγόρος Χρίστος Τριανταφυλλίδης με σημερινή επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου Δώρο Ιωαννίδη τον καλεί να παραπέμψει το δικηγόρο Νίκο Κληρίδη ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Συλλόγου «δια να στοιχειοθετήσει τα αναφερόμενα εις τον υποφαινόμενο και τον αποβιώσαντα πατέρα μου εις την επιστολή του της 11/1/2019».

Ο κ. Τριανταφυλλίδης σημειώνει στην επιστολή του : «Και προκαλώ τόσον εσάς όσο και τους άμεσα εμπλεκόμενους με τον Θεσμό της Δικαιοσύνης εις τη Κύπρο (τους Δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου, τον Γενικό Εισαγγελέα αλλά και την Πολιτεία δια του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως) να τοποθετηθείτε ευθαρσώς εάν ο Μιχαλάκης Τριανταφυλλίδης υπηρέτησε τη Δικαιοσύνη εις αυτόν τον τόπο άοκνα και έντιμα από όλες τις θέσεις που του εμπιστεύθηκε η Πολιτεία…»

Ο Χρίστος Τριανταφυλλίδης αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι υποχρεώθηκε να απαντήσει στην επιστολή του κ. Κληρίδη «παρ΄ όλο που κατά τη γνώμη μου το επίπεδο του περιεχομένου της όσο και τα κίνητρα της την καθιστούν ανάξια σχολιασμού» επειδή στην επιστολή «αναφέρεται, κατά τρόπο προσβλητικό και μειωτικό, το όνομα του αποβιώσαντος το 2005 πατέρα μου Μιχαλάκη Τριανταφυλλίδη, πρώην Δικαστή του Συνταγματικού Δικαστηρίου, πρώην Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου και πρώην Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας».

«Θα ήταν όμως μέγιστη παράλειψη και θα αδικούσα το επίπεδο εντιμότητας της Δικαιοσύνης στη πατρίδα μας και όλους εκείνους που την υπηρέτησαν έντιμα διαχρονικά αν δεν επαναλάμβανα την αναφορά μου σε πρόσφατη αρθρογραφία μου ότι στις σχεδόν τέσσερις δεκαετίες που ασκώ τη μάχιμη Δικηγορία μου δόθηκε ποτέ η εντύπωση ότι οι Δικαστές όλων των βαθμίδων απονομής της Δικαιοσύνης δεν είναι αδέκαστοι. Λάθη σίγουρα κάνουν διότι το λάθος είναι άρρηκτα ταυτισμένο με τη λέξη άνθρωπος. Δεν δικάζουν όμως ανέντιμα ή επηρεαζόμενοι από εξωγενείς παράγοντες όπως π.χ τις συγγένειες, ισχυρισμός που αποτελεί το θεμέλιο του απαράδεκτου σκεπτικού και των αβάσιμων συμπερασμάτων του κου Νίκου Κληρίδη», καταλήγει ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X