ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τρέχει και δεν φτάνει η Πυροσβεστική

Διάσωση 2 ατόμων και 36 κλήσεις

Δύο ανθρώπους σε δύο διαφορετικά περιστατικά, που εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους σε ποταμούς, διέσωσε από χθες το βράδυ η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία βρίσκεται επί ποδός για την αντιμετώπιση οποιωνδήποτε περιστατικών εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την Κύπρο.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Ανδρέα Κεττή, η Υπηρεσία αντιμετώπισε χθες και σήμερα 36 συνολικά περιστατικά.

«Είχαμε δύο διασώσεις ατόμων. Είχαμε πτώσεις δένδρων που μετακινήθηκαν σε ασφαλείς χώρους, διαφημιστικές πινακίδες που έπεσαν και μετακινήθηκαν όπως και διάφορες κατασκευές από ευτελή υλικά που μετακινήθηκαν. Επίσης υπήρξαν αντλήσεις ομβρίων υδάτων στις επαρχίες Λεμεσού και Λάρνακας», δήλωσε.

Σημείωσε ότι η ώρα 16.09 λήφθηκε κλήση για διάσωση ανθρώπου, ο οποίος βρισκόταν παγιδευμένος εντός οχήματος σε ποταμό παρά το χωριό Μηλιού στην Επαρχία Πάφου. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής με ομάδες και όχημα διάσωσης από το Πυροσβεστικό Σταθμό Πόλης Χρυσοχούς και Σταθμό Υπαίθρου Στρουμπιού με υπεύθυνο Αξιωματικό και με τη χρήση ειδικής διασωστικής εξάρτυσης και σχοινιών έγινε διάσωση του οδηγού.

Επίσης, η ώρα 06.42 σήμερα λήφθηκε κλήση για διάσωση ατόμου το οποίο βρισκόταν παγιδευμένο εντός οχήματος στο ποταμό Βασιλικό παρά το φράγμα Καλαβασού. Ανταποκρίθηκε ομάδα ειδικών διασώσεων από ορμητικά νερά από την ΕΜΑΚ με ειδικό διασωστικό εξοπλισμό και η διάσωση στέφθηκε με επιτυχία.

Ο κ. Κεττής απηύθυνε θερμή παράκληση, όπως το κοινό να μην διέρχεται παρά ποταμών με ορμητικά νερά γιατί όχι μόνο θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του αλλά και των διασωστικών ομάδων που προστρέχουν προς βοήθεια διότι η διάσωση σε τέτοιες περιπτώσεις είναι δύσκολη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X