ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Τραβούν χειρόφρενο» επ’ αόριστον οι οδηγοί της «Ζήνων»

Απλήρωτοι και εκτεθειμένοι

Σε επ’ αόριστον απεργία θα κατέλθουν από τη Δευτέρα 4 Μαρτίου, οι οδηγοί που εργάζονται στην εταιρεία Λεωφορείων Λάρνακας «Ζήνων» εάν δεν καταβληθούν οι μισθοί τους μέχρι την Παρασκευή 1η του μήνα.

Σε γραπτή ανακοίνωση των Συντεχνιών ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ, ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ, ΔΕΕ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΕΟΚ αναφέρεται ότι «η εταιρεία λεωφορείων Λάρνακας «ΖΗΝΩΝ» δεν προτίθεται να καταβάλλει έγκαιρα το μισθό των εργαζομένων. Σύμφωνα με το Νόμο κάθε εργοδότης είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει στο τέλος κάθε μήνα το μισθό των εργαζομένων».


Περδίκης - Χαραλαμπίδου: «Βράζουν» με τους δικαστές του Ανωτάτου


Προστίθεται ότι οι εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη εταιρεία «επιδεικνύουν τεράστια υπομονή και κατανόηση για τα προβλήματα με τον στόλο, τα πολλαπλά μηχανικά προβλήματα και την εργασία που κάνουν υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες» και αυτό που αναμένουν από τον εργοδότη τους είναι να τους πληρώνει έγκαιρα το μισθό τους και να συμπεριφέρεται με κατανόηση στα όσα αναφέρουν σχετικά με το στόλο λεωφορείων που διαθέτει.

Οι συντεχνίες επαναλαμβάνουν τη διαχρονική τους θέση ότι «οι εργαζόμενοι δε μπορούν να είναι το μέσο» για να επιλύει η εταιρεία τις μεταξύ της διαφορές.

Ταυτόχρονα προειδοποιούν πως «εάν δεν καταβληθεί ο μισθός των εργαζομένων μέχρι τη Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019, τότε τη Δευτέρα 4 Μαρτίου οι εργαζόμενοι θα κατέλθουν σε επ΄ αόριστον απεργία για όλες τις διαδρομές μαθητικές και αστικές».

Στην ανακοίνωση τους οι τρεις συντεχνίες καλούν «έστω και την υστάτη την Εταιρεία Λεωφορείων Λάρνακας «ΖΗΝΩΝ» να σεβαστεί τους εργαζόμενους και την εργασία που της παράσχουν».

Καλούν επίσης τις «Υπουργούς Μεταφορών και Εργασίας να παράσχουν τις καλές τους υπηρεσίες ώστε να επιλυθεί το μόνιμο πια πρόβλημα της μη έγκαιρης καταβολής των μισθών των εργαζομένων που μένουν κάθε μήνα εκτεθειμένοι και δεν μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X