ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το συνέδριο που εισαγάγει την Κύπρο στην ψηφιακή εποχή

To «Cyprus in the Digital Agenda» πραγματοποιείται σήμερα στο συνεδριακό κέντρο Φιλοξένια

Η ψηφιακή εποχή είναι προ των πυλών και αναπόφευκτα μέρος αυτής θα αποτελεί και η Κύπρος. Ήδη βήματα έχουν γίνει, ακολουθώντας διεθνείς τάσεις αλλά και οδηγίες της ΕΕ για πράσινες τεχνολογίες, ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, νέα δίκτυα με υψηλότερες ταχύτητες ενώ νέοι όροι όπως τεχνητή νοημοσύνη ξεκίνησαν να αποκτούν νόημα και στην χώρα μας. Οι ψηφιακές εξελίξεις αποτελούν τεράστιο πεδίο στο πλαίσιο του οποίου θα πρέπει να γίνουν συντονισμένες ενέργειες και να δοθούν συγκεκριμένες κατευθύνσεις, ώστε η θολή εικόνα που παρουσιάζει η Κύπρος στους τομείς της ψηφιακής εξέλιξης, να ξεκαθαρίσει.

Σε αυτό επικεντρώνεται το συνέδριο Cyprus in the Digital Agenda, το πρώτο τεχνολογικό συνέδριο της Κύπρου το οποίο στοχεύει ακριβώς στο να φέρει στο προσκήνιο τις νέες εξελίξεις στην ψηφιακή εποχή και να ξεκινήσει συζήτηση για το πως αυτές μπορούν να ενσωματωθούν στην Κύπρο. Το συνέδριο διοργανώνει η εφημερίδα Καθημερινή και ο όμιλος SPP MEDIA και λαμβάνει χώρα σήμερα στο συνεδριακό κέντρο Φιλοξένια.

Ξεκινώντας από τις 9 το πρωί μέχρι και το μεσημέρι σειρά σημαντικών θεμάτων τίθενται επί τάπητος από προσωπικότητες του ευρωπαϊκού επιχειρείν, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και λειτουργούς του ελληνικού Τύπου που βρίσκονται στην Κύπρο ειδικά για το συνέδριο. Από την ομάδα των εισηγητών του δεν θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, οι οποίοι παρουσιάζουν στα πεδία της αρμοδιότητας τους τις εξελίξεις και τα επόμενα βήματα τα οποία θα ληφθούν στο πλαίσιο οδικού χάρτη.

 

Οι θεματικές τους συνεδρίου

Το συνέδριο ανοίγει με το κεφάλαιο των fake news (από 09:05- 10:00) ενώ την ευρωπαϊκή προσέγγιση και δράση στο θέμα θα παρουσιάσει η αρχισυντάκτρια των πολυμέσων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jivka Petkova. Στο πλαίσιο της παρουσίασης της θα δοθούν στοιχεία και συγκεκριμένα παραδείγματα ψευδών ειδήσεων, καθώς και οι αρνητικές επιδράσεις που δημιουργούν σε πολιτικό επίπεδο. Αυτό που θα τονιστεί είναι ο ρόλος που καλούνται να επιτελέσουν τα παραδοσιακά ΜΜΕ στην προσπάθεια περιορισμού των ψευδών ειδήσεων. Θα ακολουθήσει συζήτηση για το θέμα από τον Διευθυντή της εφημερίδας Καθημερινή Αλέξη Παπαχελά, ενώ το δικό του στίγμα θα δώσει μέσω οπτικογραφημένου μηνύματος ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ακολούθως ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης θα θέσει επί τάπητος το θέμα της ηλιακής ενέργειας και της τεχνητής νοημοσύνης (από 10:00- 11:00) ενώ θα αναλύσει το πώς αυτές μπορούν να αλλάξουν την κυπριακή πραγματικότητα. Θα ακολουθήσει συζήτηση για το θέμα με τον Σπύρο Λοϊζου Διευθυντή ΣυμβουλευτικώνΥπηρεσιών της εταιρίας EY Κύπρου.

Επόμενο θέμα στην ατζέντα, η ηλεκτροκίνηση (από 11:15- 12:15). Ποια η εικόνα σήμερα στην Κύπρο, ποιοι οι στόχοι που τίθενται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ποια τα κίνητρα τα οποία θα δοθούν από την Κυβέρνηση ώστε αυτοί οι στόχοι να επιτευχθούν. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η παρουσία του στελέχους της BMW Sebastian Waldbauer ο οποίος θα δώσει την εικόνα και τις προοπτικές για τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Ακολούθως, ο ψηφιακός πρωταθλητής και γενικός διευθυντής του Υπουργείου Ενέργειας δρ. Στέλιος Χειμώνας, θα παρουσιάσει τον οδικό χάρτη για την ηλεκτροκίνηση στην Κύπρο.

Η διαχείριση δεδομένων στον τομέα της διαφήμισης (από 12:15- 12:45) δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα συνέδριο τεχνολογίας καθώς οι εξελίξεις στον ψηφιακό τομέα είναι αυτές που καθορίζουν θέτουν τις νέες βάσεις για την νέα εποχή στη διαφήμιση. Ποια είναι λοιπόν η κατεύθυνση της διαφήμισης και πώς ένα μήνυμα μπορεί να αναπαραχθεί σε διαφορετικά επίπεδα; Το θέμα θα αναπτύξουν οι πλέον ειδικοί του κλάδου, οι ιδρυτές της Avocarrot, Γιώργος Μακκουλής και Πάνος Παπαγεωργίου.

Η τελευταία θεματική ενότητα του συνεδρίου αφορά την σημασία του ποιοτικού περιεχομένου που προσφέρουν τα Μέσα μαζικής ενημέρωσης, διαδικτυακά και μη, ωστόσο υπό μια άλλη οπτική (από 13:00- 14:00) . Η Τάνια Γιακουμάκη, γενική διευθύντρια της εταιρίας ψηφιακής επικοινωνίας Bakers, βραχίονα του ομίλου εταιριών V+O, αναμένεται να αναλύσει το πώς μεγάλες εταιρίες επενδύουν σε ΜΜΕ με κριτήριο, το ποιοτικό περιεχόμενο το οποίο προσφέρουν. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Διευθυντή της αγγλόφωνης Καθημερινής Αθανάσιο Έλλις, τον Γιώργο Θεοδότου, Γενικό Διευθυντή των υπεραγορών Αλφα Μέγα, τον Βασίλη Παπαδόπουλο, υπεύθυνο καινοτομίας και ανάπτυξης της ΜΤΝ, τον Σταύρο Χριστοδούλου, αρχισυντάκτη του περιοδικού ΦιλGood και τον Μιχάλη Τσικαλά, αρχισυντάκτη της εφημερίδας Καθημερινή.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου πατήστε ΕΔΩ

*Περήφανος χορηγός του συνεδρίου η MTN
Το συνέδριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ΕΕ και της Κυπριακής Δημοκρατίας

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X