ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κ.Μιχαηλίδης: «Συγνώμη» στις οικογένειες των θυμάτων

Πρόεδρος - Εξαιτίας της αμέλειας μεμονωμένων μελών, αναγκάστηκα να παύσω τον Ζαχαρία Χρυστοστόμου

Πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η τελετή διαβεβαίωσης του νέου αρχηγού Αστυνομίας Κύπρου Μιχαηλίδη, ο οποίος διαδέχεται τον Ζαχαρία Χρυσοστόμου ο οποίος παύθηκε την περασμένη βδομάδα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Μιχαηλίδης με μακροχρόνια υπηρεσία στο σώμα από το 1977 διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Αστυνομική Διοίκηση και άρτια γνώση του έργου και των δεδομένων της Αστυνομίας.

Στη μακρά υπηρεσία του μεταξύ άλλων έχει υπηρετήσει για επταετία ως Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας και μετέπειτα μέχρι το διορισμό του στη θέση του Υπαρχηγού ως Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού.

Αναστασιάδης: Έπαυσα τον Ζ.Χρυσοστόμου εξαιτίας αμέλειας μεμονωμένων μελών του σώματος

Σε ομιλία του στην τελετή διαβεβαίωσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, απευθυνόμενος στον κ. Μιχαηλίδη, τον κάλεσε όπως καταβάλει το άπαν των δυνάμεων του με στόχο την πάταξη του εγκλήματος, λειτουργώντας πάντοτε με γνώμονα την αξιοκρατία.

Αναφερόμενος στο Ζαχαρία Χρυσοστόμου, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε πως δήλωσε πως αφήνει πίσω του ένα σημαντικό έργο, όσον αφορά την αναδιοργάνωση και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της αστυνομικής δύναμης.

«Δυστυχώς εξαιτίας της αμέλειας μεμονωμένων μελών του σώματος, σχετικά με ελλείποντα πρόσωπα, είχαμε μια ανατροπή όσον αφορά το σεβασμό κύρους της αστυνομικής δύναμης, με συνέπεια να βρεθώ υποχρεωμένος να πάρω την όχι ευχάριστη απόφαση να παύσω τον Αρχηγό της Αστυνομίας».

Κύπρος Μιχαηλίδης: Θα αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου αναλογούν

Στη δική του ομιλία, ο νέος Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, ανέφερε μεταξύ άλλων πως στις προτεραιότητές μας παραμένει η πρόληψη του οργανωμένου εγκλήματος. Η απαίτηση για απόδοση ευθυνών είναι και δική μας». Ο κ. Μιχαηλίδης τόνιζε ότι θα αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου αναλογούν, ενώ παράλληλα ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες του 35χρονου ίλαρχου της Εθνικής Φρουράς.

Υπαρχηγός ο Στέλιος Παπαθεοδώρου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διόρισε στη θέση του Υπαρχηγού της Αστυνομίας τον Στέλιο Παπαθεοδώρου έως τώρα Βοηθό Αρχηγό Επιχειρήσεων, ο οποίος είναι πτυχιούχος Νομικής, με μεταπτυχιακό τίτλο στη δημόσια διοίκηση, ενώ είναι απόφοιτος και της ακαδημίας του FBI.

Ο κ. Παπαθεοδώρου με υπηρεσία στο σώμα από το 1990, έχει ευρεία πείρα και γνώση της Αστυνομίας, έχοντας μεταξύ άλλων διατελέσει διευθυντής στη διεύθυνση Ευρωπαϊκής Ενωσης και Διεθνούς συνεργασίας .

Η τελετή διαβεβαίωσης θα γίνει την Παρασκευή 10 Μαΐου στις 8:30 το πρωί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X