ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Αρχιεπίσκοπο

«Ρομποτικά υποβοηθούμενη υπατεκτομή»

Με επιτυχία διενεργήθηκε η χειρουργική επέμβαση του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β' Λονδίνο, για την αφαίρεση των δύο μικρών καρκινικών όγκων από το συκώτι του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το πρωί της Τετάρτης «Η Καθημερινή», η επέμβαση άρχισε στις 21:00 ώρα Κύπρου, το βράδυ της Τρίτης, και ολοκληρώθηκε στις 01:00 ώρα Κύπρου, ξημερώματα Τετάρτης.

Μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Εκκλησίας της Κύπρου, δημοσιοποιείται το ιατρικό ανακοινωθέν για τις λεπτομέρειες της χειρουργικής επέμβασης, η οποία στέφθηκε με επιτυχία, όπως αναφέρεται.


Η κατάσταση υγείας του Αρχιεπισκόπου μετά την επέμβαση


Αυτούσιο το ανακοινωθέν:

«Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος εισήχθη σε Κλινική του Λονδίνου στις 16 Οκτωβρίου 2018 υπό τη φροντίδα του καθηγητή Long Jiao και του καθηγητή Πάρη Τέκκη. Έχει υποβληθεί σε επιτυχή 3ωρη ρομποτικά υποβοηθούμενη αριστερή ηπατεκτομή και τμηματεκτομή στο δεξιό λοβό του ήπατος (μεταστεκτομή) δύο μικρών μεταστάσεων. Επιτόπια εύκαμπτη σιγμοειδοσκόπηση κατέδειξε ένα μικρό πολύποδα πάνω από την αναστόμωση ο οποίος αφαιρέθηκε. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία.

Η μετεγχειρητική πορεία της υγείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου εξελίσσεται ομαλά.


#MediaBlog Οι μετοχές της Σκορδέλλη, ο Τσουρούλλης και η Θέκλα


Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος έχει ξυπνήσει, είναι ευδιάθετος και αισθάνεται καλά. Βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στην Κλινική του Λονδίνου, όπου θα παραμείνει για χρονική περίοδο 48 ωρών. Ακολούθως, θα επιστρέψει στο δωμάτιο του αύριο (Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018) και αναμένεται σταθερή ανάκαμψη κατά τις επόμενες επτά ημέρες.

Του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο και θα ακολουθήσει περαιτέρω έκθεση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X