ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τιμάται σήμερα η επέτειος της 1ης Απριλίου 1955 - 1959

Οι εορτασμοί γίνονται με βάση τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού

Τιμάται σήμερα η Εθνική Επέτειος του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955 – 59. Οι εορτασμοί γίνονται με βάση τα περιοριστικά μέτρα για αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid 19. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης θα παραστεί στην Πανηγυρική Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη στις 10.00 το πρωί, της οποίας θα προστεί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος.

Τον Πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Ιστορικός και Καθηγητής Πανεπιστημίου Κύπρου, Πέτρος Παπαπολυβίου.

Αμέσως μετά, στις 11.00, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τους Υπουργούς Άμυνας, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, θα μεταβεί στα Φυλακισμένα Μνήματα όπου ο Μακαριώτατος θα τελέσει τρισάγιο στους τάφους των ηρώων.

Στη Λεμεσό την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στους εορτασμούς ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στη Λάρνακα η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Νατάσα Πηλείδου, στην Πάφο ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης, στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Θεοδώρου, στο Παραλίμνι ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Λιοπέτρι ο Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Κόκκινος, στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσας και στην Αραδίππου ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Λουκά.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X