ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τι θα κάνει η «σούπερ γιαγιά» μετά το πτυχίο της

«Αν ήσουν στην Αμερική, θα έκανες και Μάστερ»

Παραμιλάει όλη η Κύπρος με την 82χρονη «σούπερ γιαγιά», Δέσποινα Τσικκουρή, από την Λεμεσό, η οποία κατάφερε να εξασφαλίσει μια θέση στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Σε επικοινωνία της με το 24News, η αξιαγάπητη Κα Δέσποινα δήλωσε ότι πάντα ήθελε να το κάνει και δεν σταμάτησε ποτέ να μορφώνεται και να διαβάζει, αφού παρακολουθούσε διάφορα επιμορφωτικά προγράμματα. Ο λόγος που δεν το επιχείρησε πιο νωρίς είναι γιατί αποφάσισε να αφοσιωθεί στο μεγάλωμα των παιδιών της και των εγγονιών της. Αφού μεγάλωσαν αρκετά τα παιδιά, πήρε την απόφαση να ακολουθήσει το όνειρό της. Ξεκίνησε μαθήματα στο Φροντιστήριο Πυρήνας για να μπορέσει να παρακαθίσει μαζί με τους υπόλοιπους υποψηφίους στις Παγκύπριες Εξετάσεις.

Η οικογένειά της την στηρίζει απόλυτα! μάλιστα, όπως μας ανέφερε ο γιος της ο οποίος βρίσκεται στην Αμερική της είπε πως αν βρισκόταν στην Αμερική μαζί του πιθανόν να έκανε και ένα Μεταπτυχιακό.

Όταν την ρωτήσαμε αν υπάρχει το ενδεχόμενο να συνεχίσει τις σπουδές της με ένα Μεταπτυχιακό, μας απάντησε ότι δεν βιάζεται: «Ακόμη δεν ξεκίνησα με το πτυχίο μου, σιγά-σιγά». Η κα Δέσποινα δεν έχει σκοπό ακόμη να αξιοποιήσει το πτυχίο της, καθώς το κάνει μόνο από δική της επιθυμία για μόρφωση, αφού ήταν ένα όνειρο ζωής. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που της έχει δοθεί το προσονύμιο «Σούπερ Γιαγιά».

Κέρδισε τους συμμαθητές της!

Εξάλλου, ο εκ των υπευθύνων του ιδιωτικού φροντιστηρίου `Πυρήνας", Γιάννος Παναγιώτου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως ήταν "πραγματικά μεγάλη έκπληξη" όταν διαπίστωσε πως στην τηλεφωνική γραμμή όπου ζητούσε να κάνει εγγραφή στο φροντιστήριο, βρισκόταν μια 82χρονη.

"Η κα. Δέσποινα φοίτησε κανονικά τη νέα σχολική χρονιά, τον Σεπτέμβριο, μαζί με 17χρονους μαθητές και μαθήτριες", είπε και πρόσθεσε "ήταν ένα μεγάλο εγχείρημα να παρακολουθήσει αυτά τα μαθήματα γιατί έχουν απαιτήσεις".

Πέραν από τα μαθήματα, συνέχισε, συμμετείχε και σε πολιτιστικές και φιλανθρωπικού χαρακτήρα εκδηλώσεις του φροντιστηρίου μας, αποδεικνύοντας πως "είναι ένας πολύπλευρος χαρακτήρας που αγαπά τη μόρφωση".

Με τις γνώσεις της, πρόσθεσε ο κ.Παναγιώτου, η 82χρονη γιαγιά κέρδισε μια θέση στην καρδιά όλων των μαθητών, οι οποίοι την φώναζαν και γιαγιά της καρδιάς τους.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X