ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τι λέει το Υπουργείο Παιδείας για την αίθουσα Ειδικής Μονάδας σε Δημοτικό Σχολείο

Δείτε τι αναφέρει η ανακοίνωση

Η λυόμενη αίθουσα, η οποία χρησιμοποιείται ως Ειδική Μονάδα για τη φοίτηση παιδιών σε Δημοτικό Σχολείο της επαρχίας Λάρνακας, έχει εξοπλιστεί κατάλληλα, ώστε να ξεκινήσει η σχολική χρονιά απρόσκοπτα και να εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες των μαθητών και μαθητριών, αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Προσθέτει ότι οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου θα μελετήσουν το ενδεχόμενο ανέγερσης νέας Αίθουσας στο σχολείο για την Ειδική Μονάδα, το συντομότερο δυνατόν, εάν τούτο κριθεί αναγκαίο.

Σε ανακοίνωση σε σχέση με δημοσιεύματα γύρω από τη δημιουργία της αίθουσας, το Υπουργείο σημειώνει ότι η αίθουσα «αποτελεί έναν ασφαλή και ευχάριστο χώρο μάθησης», διαθέτει κλιματισμό και έχει εξοπλιστεί με τον απαραίτητο τεχνολογικό και άλλο εξοπλισμό.

Ως εκ τούτου «η φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας, χθες Τρίτη 11/09/18, δεν αποδίδει την πραγματικότητα» συμπληρώνεται.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι η αίθουσα έχει τοποθετηθεί σε χώρο στην αυλή του σχολείου, ο οποίος επιλέγηκε με ιδιαίτερη προσοχή, έτσι ώστε οι μαθητές/τριες να διευκολύνονται κατά τις μετακινήσεις και τις άλλες ανάγκες τους, στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

Προστίθεται ότι το μέγεθος της είναι μεγαλύτερο από το προβλεπόμενο στη νομοθεσία.

Συμπληρώνεται ότι η ανάγκη για τη δημιουργία Ειδικής Μονάδας στο εν λόγω σχολείο προέκυψε φέτος και ως αποτέλεσμα δεν υπήρχε χρόνος να κτιστεί μια νέα αίθουσα. «Η άλλη λύση θα ήταν να μεταφερθούν οι μαθητές/τριες σε άλλο σχολείο, κάτι που θα προκαλούσε πρόσθετη ταλαιπωρία τόσο στα παιδιά όσο και στις οικογένειές τους» καταλήγει το Υπουργείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X