ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θλίψη για τον θάνατο του Στέλιου Κρέουζου

Αφήνει πίσω του δύο ανήλικα παιδιά

Η διεύθυνση και το προσωπικό του ΡΙΚ και ιδιαίτερα οι δημοσιογράφοι και η Ένωση Συντακτών Κύπρου σε ανακοινώσεις τους για τον θάνατο του δημοσιογράφου Στέλιου Κρέουζου, ο οποίος έχασε τη μάχη για τη ζωή το βράδυ της Παρασκευής, εκφράζουν βαθιά θλίψη και εξαίρουν το ήθος και την πραότητα του Κρέουζου.

Η Ένωση Συντακτών Κύπρου, της οποίας ο Κρέουζος ήταν μέλος, ανακοίνωσε ότι αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΕΣΚ θα παραστεί στην κηδεία του και θα καταθέσει στεφάνι, ενώ το ΡΙΚ στο οποίο εργαζόταν θα ανακοινώσει αργότερα τα σχετικά με την κηδεία.

Η ΕΣΚ αναφέρει στην ανακοίνωση ότι ο Στέλιος Κρέουζος, σε ηλικία μόλις 51 χρόνων, αντιμετωπίζοντας χρόνια και πολλαπλά προβλήματα υγείας, ύστερα από πολυήμερη παραμονή στην εντατική μονάδα θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, έχασε τη μάχη για τη ζωή καταλείποντας δύο παιδιά, τον Αντρέα και την Εβίτα-Μαρίνα, ηλικίας οκτώ χρόνων.

Ο μεταστάς ασκούσε το δημοσιογραφικό λειτούργημα για 25 χρόνια, εργαζόμενος στον έντυπο Τύπο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Εργάστηκε στη «Χαραυγή», τον «Άστρα», το «Σίγμα», ενώ τα τελευταία χρόνια ανήκε στο δυναμικό του ΡΙΚ, προσθέτει η ΕΣΚ.

Όπου κι αν εργάστηκε υπήρξε κοινωνικά δραστήριος και συνδικαλιστικά ενεργός και διακρινόταν για το πράο του χαρακτήρα του, την καλοσύνη και τη θέρμη με την οποία περίβαλλε φίλους και συναδέλφους, συνεχίζει η ΕΣΚ προσθέτοντας ότι ο Στέλιος Κρέουζος υπήρξε μέλος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου από το 1995 και έφερε τον αριθμό μητρώου 317.

Η Ένωση Συντακτών Κύπρου εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια της στους γονείς και τα παιδιά του Κρέουζου και γενικά σε όλους τους συγγενείς, φίλους και οικείους του.

Το ΡΙΚ και η δημοσιογραφική οικογένεια στο σύνολο της έχασαν χθες βράδυ(Παρασκευή) ένα καταξιωμένο συνάδελφο, με σπάνιο ήθος, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΡΙΚ.

Αναφερόμενος στον εκλιπόντα δημοσιογράφο, το ΡΙΚ αναφέρει ότι γεννήθηκε στη Λεμεσό στις 20 Φεβρουαρίου 1968 και ήταν μάχιμος δημοσιογράφος από το 1992, για σχεδόν τρεις δεκαετίες, αρχίζοντας από την εφημερίδα Χαραυγή, τον ραδιοσταθμό Αστρα, το Συγκρότημα Δίας και στο ΡΙΚ, από το 2002 μέχρι και το θάνατο του.

Στο Ραδιοφωνικό Ιδρυμα Κύπρου, υπηρέτησε άοκνα, με ανιδιοτέλεια, φιλότιμο και θάρρος, τόσο το τηλεοπτικό ρεπορτάζ, όσο και το ραδιόφωνο, στη σύνταξη και Αρχισυνταξία.

Το ΡΙΚ σημειώνει περαιτέρω ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, ακολούθησε και μια πετυχημένη ακαδημαϊκή πορεία στη νομική, με πτυχίο και μεταπτυχιακό στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, με εξειδίκευση στο Διεθνές Δίκαιο.

Ο Στέλιος Κρέουζος έκανε ένα χρόνο πρακτική εξάσκηση στη Νομική Υπηρεσία, με άριστα αποτελέσματα και τον Οκτώβριο του 2019 είχε αρχίσει διδακτορικό και παράλληλα εργαζόταν και στο νομικό τμήμα του ΡΙΚ.

Ο Στέλιος Κρέουζος ξεχώριζε από τα μαθητικά του χρόνια για την κοινωνική του δράση και αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο, χαρακτηριστικό που τον ακολούθησε στην επαγγελματική του διαδρομή και τη ζωή του, αναφέρει το ΡΙΚ, προσθέτοντας ότι όσοι τον γνώρισαν, θυμούνται τον Στέλιο Κρέουζο πάντοτε στο καθήκον και την αγάπη της προσφοράς, όποιο πόστο και αν καλείτο να υπηρετήσει.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση