ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θετικοί στον κορωνοϊό πέντε νοσηλευτές του Νοσοκομείου Αναφοράς

Πρόκειται για νοσηλευτές οι οποίοι εργάζονται στους θαλάμους ασθενών

Πέντε θετικά κρούσματα κορωνοϊού από το νοσηλευτικό προσωπικό επιβεβαιώθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως νοσοκομείο αναφοράς για την Covid-19.

Πρόκειται για νοσηλευτές οι οποίοι εργάζονται στους θαλάμους ασθενών με κορωνοΐό, από την αρχή της πανδημίας και οι οποίοι επιβεβαιώθηκαν ως θετικοί την περασμένη Τρίτη.

Σύμφωνα με την επιστημονική διευθύντρια του νοσοκομείο Αμαλία Χατζηγιάννη, ενεργοποιήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι πέντε τέθηκαν σε καραντίνα.

Οι επαφές τους ιχνηλατήθηκαν ενώ όλο το προσωπικό του νοσοκομείο υπεβλήθη σε τεστ για τον κορωνοϊό, με όλα τα αποτελέσματα να είναι μέχρι στιγμής αρνητικά.

Η κ. Χατζηγιάννη ανέφερε πως οι περισσότεροι ασθενείς με κορωνοϊό οι οποίοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο αναφοράς, έχουν βαριά συμπτώματα και χρειάζονται συνεχή φροντίδα και δεν αποκλείεται λόγω αυτού να ήρθαν οι νοσηλευτές σε πιο στενή επαφή, με αποτέλεσμα να προσβληθούν και αυτοί.

Σημείωσε επίσης πως το προσωπικό είναι ιδιαίτερα κουρασμένο, με επιπτώσεις και στο ανοσοποιητικό τους σύστημα.

«Δεν αποκλείεται να χρειαστούμε επιπλέον ενίσχυση σε προσωπικό, είπε η κ. Χατζηγιάννη, ύστερα από αυτή την εξέλιξη, ειδικά αν έχουμε σύντομα κι άλλους θετικούς ασθενείς», είπε.

Η ανακοίνωση ΟΚΥπΥ

Σύμφωνα με την διευκρίνιση από τον ΟΚΥπΥ, τα θετικά στον ιό περιστατικά που αφορούν σε νοσηλευτές εντοπίστηκαν το προηγούμενο δεκαήμερο, στο πλαίσιο εξέτασης στην οποία υποβλήθηκε το προσωπικό του Νοσοκομείου Αναφοράς. Ο ΟΚΥπΥ επισημαίνει ότι το προσωπικό που εργάζεται σε θαλάμους COVID-19 εκτίθεται σε μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσει, ωστόσο δεν αποκλείεται να κόλλησαν από τις άλλες κοινωνικές τους δραστηριότητες.

Ο οργανισμός διαβεβαιώνει ότι θα βρίσκεται στο πλευρό τους, ενώ εκφράζει τις ευχαριστείες του προς όλο το προσωπικό για τις υπηρεσίες του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X