ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Μείωση κρουσμάτων μετά τους εμβολιασμούς και το lockdown

Αυτή τη βδομάδα το ποσοστό θετικότητας παγκύπρια κινείται στο 0,2%

Σημαντική μείωση στο εβδομαδιαίο ποσοστό θετικότητας καταγράφουν στοιχεία της Εθνικής Αναφοράς, εξέλιξη η οποία σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού lockdown και εμβολιασμού.

Έφυγαν οι περιορισμοί για τις εξόδους μας - Έμεινε μόνο μία

Συγκεκριμένα, από το πρόγραμμα ελέγχου με rapid test του Υπουργείου Υγείας παρατηρείται πολύ μεγάλη πτώση την εβδομάδα μετά το Πάσχα η οποία συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα. Την εβδομάδα μετά το Πάσχα, η πτώση ήταν περίπου στο 50% σε σχέση με τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ την εβδομάδα που διανύουμε (μέχρι και χθες), η μείωση είναι περίπου στο 60-70% σε σύγκριση με την εβδομάδα μετά το Πάσχα. Η πτωτική τάση παρατηρείται σε όλες τις Επαρχίες. Ενδεικτικά, το εβδομαδιαίο ποσοστό θετικότητας παγκύπρια μειώθηκε στο 0,6% την εβδομάδα μετά το Πάσχα από 1,2% που ήταν τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ αυτή τη βδομάδα κινείται στο 0,2%.

Η ίδια πτωτική τάση παρατηρείται και στο ποσοστό θετικότητας στους οίκους ευγηρίας, όπου το ποσοστό επανέρχεται στο 0,3% μετά από αύξηση που καταγράφηκε την περίοδο 12-25 Απριλίου.

Η μείωση στο ποσοστό θετικότητας είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού του lockdown και του εμβολιασμού, που φαίνεται ότι επιτάχυναν σε πολύ μεγάλο βαθμό τη φθίνουσα πορεία του φαινομένου.

Μείωση καταγράφεται σε σημαντικό βαθμό σε όλους τους δείκτες, συμπεριλαμβανομένης της αθροιστικής επίπτωσης 14 ημερών (<700/100.000), με τον αριθμό αναπαραγωγής να εκτιμάται περίπου στο 0,7.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X