ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θέλω πίσω την αφόρητη ρουτίνα μου... που τελικά αγαπώ!

Τίποτα σημαντικό, τίποτα σπουδαίο, τίποτα πρωτότυπο

Στέλλα Μάρκου

Με την πανδημία να είναι η πραγματικότητά μας αυτή την εποχή, η Κύπρος δίνει μια μάχη με έναν «αόρατο» εχθρό. Έτσι ξαφνικά, η ζωή μας ήρθε τούμπα από τον νέο κορωνοϊό, COVID-19.

Στην αρχή φάνταζε σαν κάτι μακρινό που «απλώς» συνέβη στην Κίνα, την ώρα που οι θεωρίες συνωμοσίας έδιναν και έπαιρναν. Έπειτα, ο ιός έφτασε στην Ευρώπη… Τι μ’ αυτό; Και πάλι ήταν μακριά από το νησί!

Ένα απόγευμα, λίγο πριν το σχόλασμα, ήρθε η πληροφορία για τα δύο πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κύπρο. Τελικά αυτός ο αόρατος εχθρός ήρθε… Ακόμα, όμως, και τότε δεν μπορούσε το ανθρώπινο μυαλό να φανταστεί τι θα ακολουθούσε.

Αν ήταν σενάριο επιστημονικής ταινίας, γραμμένο με μπόλικη φαντασία, θα μας φαινόταν κάπως υπερβολικό. Κι όμως! Ήταν η πραγματικότητα που θα βιώναμε όλοι μας, ο καθείς εξ ημών απ’ το μετερίζι του και όλοι μαζί με κοινό παρονομαστή τις οδηγίες-απαγορεύσεις των αρμοδίων που στόχο είχαν τον περιορισμό της εξάπλωσης του θανατηφόρου ιού.

Πώς, τι, γιατί και χίλια άλλα τα έχουμε υπεραναλύσει!

Τώρα πια αυτό που έμεινε είναι η επιστροφή στην κανονικότητα. Ναι, αυτήν την αφόρητη, βαρετή, κουραστική ρουτίνα της καθημερινότητάς μας.

Σε αυτές τις μικρές απαρατήρητες συνήθειες που πολλές φορές προκαλούσαν είτε γκρίνια είτε εκνευρισμό.

 

Πίσω σε όλα αυτά που ήταν τόσο πολύ δεδομένα που έπαψαν να έχουν πλέον αξία.

Δεν ξέρω τι είναι αυτό που σε σένα έχει λείψει περισσότερο, εγώ θέλω πίσω την βαρετή μου ρουτίνα…

Μια βόλτα με τις φίλες μου που συνήθως παραμελούσα… Ναι, αυτήν που πάντα υπόσχομαι αλλά η καθημερινότητα την αναβάλλει, την παίρνει λίγο παρακάτω… Ένα φαγητό στης μάνας μου παρέα με τον πατέρα μου να λέει ιστορίες, αν και συνήθως προτιμούσα ένα τάπερ μιας και ο χρόνος πάντα με πίεζε. Το πρωινό ξύπνημα για το γραφείο, συνήθως με πλάκωνε το πάπλωμα! Μια βόλτα με τον άνθρωπό μου και να λέμε βλακείες κάνοντας όνειρα, μια αγκαλιά σε δύο αγγελούδια που λατρεύω, αλλά πού χρόνος να τα δω…

Τίποτα σημαντικό, τίποτα σπουδαίο, τίποτα πρωτότυπο.

Θέλω πίσω την αφόρητη ρουτίνα μου που τελικά αγαπώ!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X