ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θέαμα που σοκάρει! Βάρβαρη κακοποίηση χελώνας στην Πάφο (vid)

Την ακρωτηρίασαν χελώνα και την έβαψαν σύμφωνα με την καταγγελία

Μετά από καταγγελία που έφτασε στο Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών Πάφου για θανάτωση και κακοποίηση θαλάσσιας χελώνας που βρέθηκε σε ακτή της Επαρχίας Πάφου, μέλη του Κινήματος έσπευσαν να διερευνήσουν το θέμα.

Το θέαμα που αντίκρισαν ήταν περισσότερο από αποκρουστικό, αφού μια θαλάσσια χελώνα είχε θανατωθεί με αποκοπή των άκρων της και μάλιστα οι δράστες θεώρησαν ότι έπρεπε να κορυφώσουν την ενέργειά τους, με το βάψιμο της νεκρής χελώνας με σπρέυ.

Είναι μάταιο να προσπαθούμε να καταδικάσουμε λεκτικά τα εγκλήματα αυτά, αναφέρει η ανακοίνωση, και συνεχίζει που δε μπορούν να αιτιολογηθούν από κανέναν λογικό άνθρωπο. Εκείνοι που διέπραξαν αυτό το έγκλημα, είναι αρρωστημένα μυαλά.

Δε μπορούμε όμως να μην εκφράσουμε τη δημόσια οργή μας, για την αδιαφορία των αρμοδίων. Με λύπη ενημερώνουμε το κοινό ότι η απάντηση που το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών Πάφου έλαβε από τον λειτουργό του Τμήματος Αλιείας, όταν απευθύνθηκε για να καταγγείλει το γεγονός ήταν ότι "δε μπορούμε να ασχολούμαστε να βρούμε ποιος το έπραξε".

Για εμάς αυτή η στάση είναι εξίσου εγκληματική με την πράξη των δραστών, αφού δείχνει το δρόμο της ατιμωρησίας προς επίδοξους μιμητές που θεωρούν είτε αστείο, είτε μαγκιά την κακοποίηση των άγριων ζώων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση