ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θάνατος Θανάση: Η οικογένεια θα αιτηθεί μεταφορά των οστών στο εξωτερικό

Χρονοβόρα η διαδικασία η οποία επαναρχίζει την ερχόμενη Τρίτη

Υπό φρούρηση στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Λεμεσού παραμένουν τα οστά του 26χρονου εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, ο οποίος είχε εντοπιστεί νεκρός στις 29 Σεπτεμβρίου του 2005 κάτω από τη γέφυρα της Άλασσας. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας εξέτασης των οστών ολοκληρώθηκε χθες. Η διαδικασία, η οποία θα είναι χρονοβόρα, επαναρχίζει την ερχόμενη Τρίτη.


Έξαλλη η μητέρα του Θανάση - Τι έγινε στο νεκροτομείο (pics)


Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ, ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης, ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια του νέου, η διαδικασία διακόπηκε χθες και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη, στο νοσοκομείο Λευκωσίας. «Θα μεταβούμε εκεί με την ανθρωπολόγο της Δημοκρατίας, για κάποιες εξειδικευμένες εξετάσεις που πρέπει να γίνουν. Δεν θα μεταφέρουμε εκεί τα οστά του νέου, απλά εμείς θα πάμε για τις συγκεκριμένες διαδικασίες», ανέφερε ο κ. Ματσάκης.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον κ. Ματσάκη, η οικογένεια θα απευθυνθεί εκ νέου στο Δικαστήριο για να αιτηθεί την έκδοση εντάλματος για μεταφορά των οστών στο εξωτερικό. «Αυτός είναι ο στόχος μας, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες επιστημονικές έρευνες και εξετάσεις», ανέφερε ο κ. Ματσάκης.

Τα οστά του άτυχου εθνοφρουρού παραμένουν υπό αστυνομική φρούρηση, στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Λεμεσού.

Ο Θανάσης Νικολάου είχε εντοπιστεί νεκρός στις 29 Σεπτεμβρίου 2005 κάτω από τη γέφυρα της Άλασσας. Ο θάνατος του αποδόθηκε σε αυτοχειρία, η οικογένεια του ανέκαθεν πίστευε ότι επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια. Πριν από ένα χρόνο το ΕΔΑΔ δικαίωσε την οικογένεια του Θανάση Νικολάου, κρίνοντας, με την απόφαση στην προσφυγή τους, ως ανεπαρκή την έρευνα που είχαν διενεργήσει για τον θάνατο του άτυχου νέου οι αρμόδιες υπηρεσίες. Καταδίκασε την Κυπριακή Δημοκρατία, υποχρεώνοντας την να καταβάλει αποζημιώσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X