ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θάνατος 3μηνου βρέφους - 8 χρόνια φυλακή ο πατέρας

«Έχασε τη ζωή του πριν καν την αρχίσει»

Ποινή φυλάκισης οκτώ χρόνων επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο που συνεδριάζει στην Πάφο σε 29χρονο που προκάλεσε τον θάνατο του τρίμηνου βρέφους με παράνομη πράξη.

Το Δικαστήριο ανακοινώνοντας την απόφαση του ανέφερε πως ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στα γεγονότα.

Κατά την ανακοίνωση της απόφασης η Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Ρέα Λιμνατίτου αναφέρθηκε στη σοβαρότητα του αδικήματος έστω και μη ηθελημένα. Η ανθρώπινη ζωή, συνέχισε, αποτελεί το ύψιστο αγαθό ενώ στην αφαίρεση ζωής λόγω μιας καταστροφικής πράξης το Δικαστήριο επιβάλλει αυστηρές ποινές.

Το έγκλημα της ανθρωποκτονίας συνέχισε, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα εγκληματικής συμπεριφοράς ενώ χαρακτήρισε τα γεγονότα της παρούσας υπόθεσης τραγικά.

Το θύμα είπε το Δικαστήριο είναι ο μικρότερος γιος του κατηγορούμενου. Ο κατηγορούμενος επίσης ήταν επιθετικός και το σπίτι του ήταν βρώμικο και ακατάστατο. Δεν μπορούσε να αντιληφθούμε, είπε η πρόεδρος του Κακουργιοδικείου ανακοινώνοντας την απόφαση της, πώς ένας πατέρας επέφερε το θάνατο στο τρίμηνο βρέφος του. Ακόμη κι αν εκνευρίστηκε, σημείωσε, «δεν βρίσκουμε καμία δικαιολογία για τις πράξεις του κατηγορούμενου».

Η Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου αναφέρθηκε και στην αγόρευση της συνηγόρου υπεράσπισης του 29χρονου, δικηγόρου Βαλεντίνας Χαραλάμπους ότι ο πελάτης της επέφερε τον θάνατο του παιδιού του με παράνομη πράξη αλλά όχι ηθελημένα.
Η κ. Λιμνατίτου είπε πως δεν βρίσκει καμία δικαιολογία για τις πράξεις του κατηγορούμενου επειδή δεν επιδίωκε το θάνατο του παιδιού του όπως ανέφερε η συνήγορος του. Οποιαδήποτε βία πράξη σε ένα βρέφος συνέχισε είναι καταδικαστέα.

Πρόσθεσε πως η ποινή θα πρέπει να αποτελέσει αποτρεπτικό παράγοντα όχι μόνο για τον 29χρονο αλλά και για όλους.


Ατάραχος ο «Ορέστης» ενώπιον Δικαστηρίου - Νέες υποδείξεις σκηνών


Λαμβάνοντας υπόψη την παραδοχή του κατηγορουμένου, το λευκό ποινικό μητρώο όπως ανέφερε και η δικηγόρος του στην αγόρευση της για μετριασμό της ποινής, αλλά και ότι οι νεαροί παραβάτες πρέπει να αντιμετωπίζονται με επιείκεια, εντούτοις είπε το Δικαστήριο δεν παραβλέπουμε το γεγονός ότι ένα τρίμηνο βρέφος έχασε την ζωή του πριν καν την αρχίσει.

Το Δικαστήριο ακολούθως επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 χρόνων και διέταξε όπως ληφθεί υπόψη ο χρόνος κράτησης του 29χρονου.
Μετά την ανακοίνωση της απόφασης προκλήθηκε αναστάτωση στην αίθουσα του Δικαστηρίου από συγγενικό πρόσωπο του 29χρονου ενώ στο Δικαστήριο κλήθηκε ασθενοφόρο για τη μεταφορά του.

Σημειώνεται πως στην προηγούμενη δικάσιμο ο Γενικός Εισαγγελέας καταχώρησε αναστολή ποινικής δίωξης για τη μητέρα του τρίμηνου βρέφους που βρήκε θάνατο στις 17 Φεβρουαρίου 2018 στην Τίμη, λόγω της μαρτυρίας.

Η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής είχε καταθέσει στη διάρκεια της διαδικασίας σχετικό κείμενο ενώπιον του Δικαστηρίου με τα γεγονότα της υπόθεσης. Σημειώνεται πως το ιατροδικαστικό πόρισμα από την νεκροτομή που διενήργησαν οι ιατροδικαστές Ανδρέας Μαρνερίδης και Αγγελική Παπέττα ήταν καθοριστικό για τη σύλληψη του ζεύγους.

Ο κ. Μαρνερίδης είχε αποφανθεί μετά τη νεκροτομή που διενήργησε με την ιατροδικαστή Αγγελική Παπέττα και σε πολυσέλιδη έκθεση του ότι ο θάνατος του βρέφους προκλήθηκε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση μετά από κακόβουλη πράξη που εμπεριέχει πρόσκρουση σε επιφάνεια σε συνδυασμό ή όχι με κούνημα του βρέφους. Πρόσθεσε πως η βαρύτητα της κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης που υπέστη το βρέφος δεν είναι συμβατή με πτώση από καναπέ ύψους 70 εκατοστών, σημειώνοντας πως τέτοια κάκωση προκαλείται από πτώση από μεγαλύτερο ύψος.

Αρχικά στην κατάθεσή του ο πατέρας του βρέφους είχε αναφέρει ότι στις 26 Φεβρουαρίου το παιδάκι του έπεσε από καναπέ ύψους 70 εκατοστών. Ωστόσο σε δεύτερη κατάθεση του στις 28 Φεβρουαρίου ανέφερε πως το μωρό έπεσε από την αγκαλιά του, ενώ το κρατούσε όταν ο ίδιος κατέβαινε από μεταλλική σκάλα του σπιτιού του. Ο 29χρονος είπε στη νέα του κατάθεση ότι φοβήθηκε να αναφέρει αρχικά κάτι στις ανακριτικές αρχές φοβούμενος ότι θα του έπαιρναν την επιμέλεια των παιδιών του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X