ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θανατηφόρο - «Τα πεζοδρόμια ήταν γεμάτα με αυτοκίνητα, δεν μπορούσε να περάσει»

Έλεος! Σεβασμός στους ανάπηρους συνανθρώπους μας

Στέλλα Μάρκου

Αρκετές φορές μέσα από την σελίδα μας τονίσαμε την ανάγκη σεβασμού σε ανθρώπους που μετακινούνται με αναπηρικά καροτσάκια.

Πάρα πολλές φορές τονίσαμε ότι συνάνθρωποί μας που δεν είναι τόσο τυχεροί όσο εμείς, έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα με εμάς.

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω, αφού το πρωί του Σαββάτου (14/9) ένας άνδρας έχασε την ζωή του ενώ προσπαθούσε να μετακινηθεί με το αναπηρικό καροτσάκι του.

Και τώρα; Τι μπορούμε να πούμε τώρα;

Το 24news επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου, Δημήτρη Λαμπριανίδη, έναν άνθρωπο που εδώ και χρόνια δίνει μάχες και αγώνες διεκδικώντας τα αυτονόητα… σεβασμό.

Ο κ. Λαμπριανίδης μας ανέφερε ότι, «ο άνθρωπος αυτός προσπαθούσε να μετακινηθεί σε οδόστρωμα, αφού όπως είδαμε και σε φωτογραφίες τα πεζοδρόμια, που είναι για πεζούς και άτομα με αναπηρία, ήταν γεμάτα με σταθμευμένα αυτοκίνητα και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να περάσει. Εκεί τον χτύπησε ο ασυνείδητος οδηγός».

Μάλιστα ο Πρόεδρος της ΟΠΑΚ τόνισε ότι μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρει και η Αστυνομία. Συγκεκριμένα είπε, «όσο η Αστυνομία δεν δίνει σημασία σε μικρές αλλά και σοβαρές παραβιάσεις, αυτά θα έχουμε. Δεν υπάρχουν ικανοποιητικά μέτρα από πλευράς των αρχών. Αυτοκίνητα σε πεζοδρόμια, παράνομες στροφές, κινητά τηλέφωνα και άλλες παραβιάσεις, όσο τις αφήνουν τόσο θα θρηνούμε θύματα».

Κύριοι, για μια ακόμα φορά, κάτω από την σκιά ενός νεκρού άνδρα, σεβαστείτε αυτούς τους ανθρώπους. Είναι έκκληση, είναι παράκληση.

Σήμερα στερήσαμε την ζωή ενός συνανθρώπου μας, θα μπορούσε το δικό μας αυτοκίνητο να είναι παρκαρισμένο σε κάποιο πεζοδρόμιο. Η δική μας ευκολία ας μην είναι η δική τους ταλαιπωρία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση