ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Θα την εξετάσω όπως όλες τις άλλες καταγγελίες»

Ο Γενικός Εισαγγελέας θα εξετάσει την καταγγελία Λοϊζίδου κατά Μιχαηλίδη

Ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης θα εξετάσει την καταγγελία της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ειρήνης Λοϊζίδου Νικολαΐδου κατά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο ίδιος.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ σχετικά με την καταγγελία της κ. Λοϊζίδου, ο κ. Κληρίδης είπε: «Θα την εξετάσω όπως όλες τις άλλες καταγγελίες».

Υπενθυμίζεται ότι η Επίτροπος κατήγγειλε σε ανακοίνωσή της ότι ο Γενικός Ελεγκτής δεν εφοδίασε το γραφείο της με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, ως είχε εκ του Νόμου υποχρέωση, ώστε προχωρήσει σε διερεύνηση συγκεκριμένης υπόθεσης και για το σκοπό αυτό προχώρησε σε καταγγελία στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας από φυσικό πρόσωπο, σύμφωνα με ισχυρισμούς του οποίου προσωπικά του δεδομένα είχαν αποσπαστεί παράνομα και κοινολογηθεί μέσω πράξεων και /ή παραλείψεων του Γενικού Ελεγκτή, ζήτησε από την Ελεγκτική Υπηρεσία πληροφορίες που θα συνέδραμαν στη διερεύνηση της υπόθεσης.

«Κατά τη διερεύνηση της καταγγελίας η Ελεγκτική Υπηρεσία μέσω του επικεφαλής της, Γενικού Ελεγκτή, δεν με εφοδίασε με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, ως είχε εκ του Νόμου υποχρέωση, ώστε να μπορέσω απρόσκοπτα και αδιάλειπτα να προχωρήσω στη διερεύνηση της υπόθεσης», ανέφερε.

Από την πλευρά του, ψευδή χαρακτήρισε ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης την αναφορά της Επιτρόπου ότι δεν συνεργάστηκε με το Γραφείο της.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης, δόθηκε γραπτή απάντηση σε όλα τα ερωτήματα της, απλώς δεν της αποκαλύφθηκε το όνομα του καταγγέλλοντα. Κάλεσε παράλληλα την κ. Λοϊζίδου Νικολαΐδου να εξηγήσει τα κριτήρια των δικών της ενεργειών.

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση