ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τρέξτε παραλία! Αφόρητη η ζέστη - Κίτρινη προειδοποίηση

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για εξαιρετικά ψηλή θερμοκρασία, με ισχύ από τις 11:00 μέχρι τις 17:00 αύριο, εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Όπως αναφέρεται στην προειδοποίηση, η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό.

Το κοινό καλείται να ενημερώνεται για τις θερμοκρασίες. Επίσης, συστήνεται προσοχή στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, όπως ηλικιωμένους και μικρά παιδιά.

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ για να καταστούν σύντομα βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ νωρίς το πρωί αναμένεται τοπική αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, που σύντομα θα διαλυθούν. Από το μεσημέρι και μετά, νεφώσεις που θα παρατηρούνται ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, στα ορεινά ή και το εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 3 μποφόρ, για να καταστούν από το μεσημέρι και μετά, νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 30 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, εκτός από τα δυτικά και τοπικά στα βόρεια παράλια όπου θα παραμείνει λίγο ταραγμένη.

Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ από το μεσημέρι και μετά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση μέχρι την Παρασκευή, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά, και μη αξιόλογη μεταβολή το Σάββατο, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση