ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τεχνητός ύφαλος στην Ορόκλινη

«Η Λάρνακα θα καθιερωθεί πλέον ως ένας από τους πιο αξιόλογους καταδυτικούς προορισμούς της Ευρώπης»

Νέος τεχνητός ύφαλος θα δημιουργηθεί στην περιοχή Ορόκλινης, με την πόντιση, εντός του έτους, δύο σκαφών.

Σε δελτίο Τύπου της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας αναφέρεται ότι "στο νέο ύφαλο θα τοποθετηθούν δύο σκάφη, το 63 μέτρων `Ελπίδα` το οποίο έχει αγοραστεί από την ΕΤΑΠ Λάρνακας με τη βοήθεια χορηγιών και το σκάφος `LEF1 μήκους 15 μέτρων, το οποίο δώρισε η εταιρεία Lefkaritis Bros Ltd».

Προστίθεται ότι «τo σκάφος `Ελπίδα` θα ποντιστεί σε βάθος περίπου 30 μέτρων και το «LEF1» σε βάθος 13 - 15 μέτρων. Η δημιουργία του τεχνητού υφάλου θα επιφέρει πολύπλευρα οφέλη στον τουρισμό και την τοπική οικονομία, ενώ θα συμβάλει διαχρονικά και στον εμπλουτισμό της θαλάσσιας ζωής».

Με την υλοποίησή του νέου υφάλου «λόγω και της ύπαρξης του φημισμένου ναυαγίου «Ζηνοβία», η Λάρνακα θα καθιερωθεί πλέον ως ένας από τους πιο αξιόλογους καταδυτικούς προορισμούς της Ευρώπης».

Τα δύο πλοία «έχουν παραχωρηθεί προς το Τμήμα Αλιείας και αυτή τη στιγμή τυγχάνουν ενδελεχούς καθαρισμού και προετοιμασίας για την πόντιση».

Το δελτίο Τύπου αναφέρεται και στο ναυάγιο Ζηνοβία, στο οποίο χθες, κατέρριψε το περσινό του ρεκόρ, ο ήδη καταχωρημένος στο βιβλίο ρεκόρ Guinness, ως ο γηραιότερος δύτης στον κόσμο, Ray Woolley.

Tο επίτευγμα του γηραιότερου δύτη, αναφέρεται «κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω του πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ της εταιρείας παραγωγής ‘In Focus Films’ με την ονομασία ‘Life begins at 90’ (Η ζωή αρχίζει στα 90). Το ντοκιμαντέρ επιδιώκει να παρουσιάσει το πάθος του κ. Woolley για τις καταδύσεις καθώς και τη θετική του προσέγγιση στη ζωή, ενώ προβάλλει ταυτόχρονα την Κύπρο και τον καταδυτικό τουρισμό».

Σημειώνεται ότι «η εταιρεία παραγωγής έχει υπογράψει συμφωνία με τον γηραιότερο δύτη για αναθεώρηση της ταινίας με την ευκαιρία της κατάρριψης του ρεκόρ κάθε χρόνο, μέχρι αισίως να φτάσει τα 100 χρόνια, οπόταν και θα ετοιμαστεί νέο ντοκιμαντέρ. Το ντοκιμαντέρ με υπεύθυνη παραγωγής τη δημοσιογράφο και παραγωγό ταινιών Bejay Browne, έχει λάβει σειρά βραβείων και διακρίσεων σε 18 μέχρι σήμερα Διεθνή Φεστιβάλ Ταινιών. Στις 27 Σεπτεμβρίου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, η ταινία `Life begins at 90` έχει επιλεγεί να παρουσιαστεί στο Διεθνές Τουριστικό Φεστιβάλ Ταινιών στην Βοσνία - Ερζεγοβίνη».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X