ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΤΕΠΑΚ: Δύο φοιτητές θετικοί στον κορωνοϊό

Oι δυο φοιτητές φαίνονται να είναι ασυμπτωματικοί και καλά στην υγεία τους.

Τον εντοπισμό δυο περιστατικών Covid-19 ανάμεσα σε φοιτητές του ανακοινώνει το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, διαβεβαιώνοντας πως ενεργοποιήθηκαν αμέσως όλες οι σχετικές πρόνοιες του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου

Σχετική ανακοίνωση του ΤΕΠΑΚ αναφέρει πως το πρώτο περιστατικό αφορά φοιτητή ο οποίος εντοπίστηκε θετικός στον ιό μετά από εξέταση στην οποία υποβλήθηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο, ενώ του έχει ζητηθεί να υποβληθεί και σε δεύτερο τεστ, το αποτέλεσμα του οποίου εκκρεμεί.

Το δεύτερο περιστατικό αφορά τη φοιτήτρια της Νοσηλευτικής, η οποία κάνει την πρακτική της εκτός του Πανεπιστημίου και που ήδη ανακοινώθηκε ανάμεσα στα περιστατικά το δημόσιου νοσηλευτηρίου της Λεμεσού. Η τελευταία φορά που βρέθηκε στους χώρους του Πανεπιστημίου, προστίθεται, ήταν πριν από δέκα ημέρες και συγκεκριμένα στις 29 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται πως και οι δυο φοιτητές μας φαίνονται να είναι ασυμπτωματικοί και καλά στην υγεία τους.

«Αμέσως μόλις οι Αρχές του Πανεπιστημίου ενημερώθηκαν για τον εντοπισμό των δύο κρουσμάτων, ενεργοποιήθηκαν όλες οι σχετικές πρόνοιες του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου που ετοίμασε το Πανεπιστήμιο, στη βάση διαταγμάτων και οδηγιών που έχουν εκδοθεί κατά καιρούς από τα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας», προστίθεται.

Οι δυο φοιτητές μας τέθηκαν σε αυτοπεριορισμό και θα γίνουν εξειδικευμένες απολυμάνσεις των κτιρίων/αιθουσών που διακινήθηκε ο πρώτος φοιτητής με σκοπό να επαναλειτουργήσουν κανονικά, εντός 24 ωρών, ενώ εκεί και όπου χρειάζεται, κάποια μαθήματα θα συνεχίσουν εξ αποστάσεως.

Οι αρχές του Πανεπιστημίου υπογραμμίζουν ότι από την αρχή της πανδημίας έθεσαν ως κορυφαία προτεραιότητα και πρώτιστη έγνοια τους την ασφάλεια και υγεία των φοιτητών και των μελών του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού, εφαρμόζοντας πιστά όλα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας της πολιτείας για τον περιορισμό της διασποράς του ιού στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα και την απρόσκοπτη και την, όσο το δυνατόν, ομαλή συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, είτε δια ζώσης είτε εξ αποστάσεως.

«Παρ’ όλα αυτά, γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή ότι, σε συνθήκες πανδημίας και αποτελώντας μια πολυπληθή κοινότητα που αριθμεί χιλιάδες μέλη, θα ήταν φυσιολογικό και αναμενόμενο να υπάρξουν είτε ύποπτα, είτε επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού, γι’ αυτό και καταρτίστηκε έγκαιρα πλάνο αποτελεσματικής διαχείρισης αυτών των περιστατικών», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Υποδεικνύεται δε ότι η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης (COVID-19) που έχει συσταθεί, με επικεφαλής τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις με την πανδημία, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, και σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο θα ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα, με ταυτόχρονη επικαιροποίηση του Πρωτοκόλλου.

Καλούνται, επίσης, όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας να συνεχίσουν να τηρούν με υπευθυνότητα και αυστηρότητα τις πρόνοιες του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου του Πανεπιστημίου και τα μέτρα πρόληψης και προστασίας της πολιτείας «για διασφάλιση, πρωτίστως, της υγείας όλων ως επίσης της ομαλής λειτουργίας του Πανεπιστημίου, μέσα σε αντικειμενικά δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες».

Τέλος, η ανακοίνωση αναφέρει πως, «το περασμένο εξάμηνο μπορέσαμε με συνεργασία, αλληλοκατανόηση και προγραμματισμό να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες και να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα που επιβάλλει αυτή η έκτακτη κατάσταση την οποία βιώνει η ανθρωπότητα» και ότι «βρισκόμαστε ενώπιον ενός εξίσου δύσκολου εξαμήνου, είμαστε όμως σίγουροι ότι με την ίδια υπευθυνότητα και συνεργασία από όλους θα τα καταφέρουμε ξανά».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X