ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τέλος το τριήμερο! «Χαμός» αναμένεται στην επιστροφή

Τι πρέπει να κάνετε

Αναμένεται σήμερα το απόγευμα, μετά την ολοκλήρωση των εορτασμών του τριημέρου της Καθαράς, να υπάρξει αυξημένη τροχαία κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο, ιδιαίτερα στους αυτοκινητόδρομους, λόγω της επιστροφής αρκετών συμπολιτών μας στις αστικές περιοχές όπου διαμένουν.

Για αποφυγή κινδύνων και τροχαίων συγκρούσεων κατά τις διακινήσεις των πολιτών, παρατίθενται πιο κάτω χρήσιμες συμβουλές για ασφαλή οδήγηση σε συνθήκες πυκνής τροχαίας κίνησης:

Σε περίπτωση πυκνής κυκλοφορίας, για περισσότερη ασφάλεια αφήνουμε μεταξύ του οχήματός μας και εκείνου που προπορεύεται, μια σημαντική απόσταση ασφαλείας, ακόμα και όταν η ταχύτητα με την οποία κινούνται τα οχήματα είναι χαμηλή.

Η απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα, πρέπει να είναι επαρκής για να αντιδράσουμε έγκαιρα σε απρόβλεπτους κινδύνους, όπως ξαφνική επιβράδυνση των προπορευόμενων οχημάτων, ή κάποιο τροχαίο δυστύχημα που έχει συμβεί.


Εγκατέλειψαν τον Πέρσυ στην Κύπρο - Βραβεύτηκε όμως στη Βρετανία


Όπως οφείλουμε να πράττουμε πάντοτε, τηρούμε τα καθορισμένα όρια ταχύτητας και συμμορφωνόμαστε στα σήματα τροχαίας και στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Εάν φθάσουμε σε σημείο όπου η ταχύτητα των οχημάτων που προπορεύονται μειώνεται απότομα, τότε αφού ελαττώσουμε ταχύτητα με ασφάλεια, ανάβουμε τα φώτα κινδύνου για να προκαλέσουμε την προσοχή και εγρήγορση των οδηγών που μας ακολουθούν.

Κατά κανόνα απαγορεύεται να οδηγούμε στη δεξιά λωρίδα πορείας του αυτοκινητόδρομου, έστω και αν κινούμαστε με την ανώτατη επιτρεπόμενη ταχύτητα. Έχουμε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουμε τη δεξιά λωρίδα μόνο για να προσπεράσουμε άλλο όχημα. Μόλις τελειώσουμε το προσπέρασμα, επανερχόμαστε στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

Πριν εισέλθουμε σε άλλη λωρίδα κυκλοφορίας, ελέγχουμε τους καθρέφτες του οχήματος μας για να βεβαιωθούμε ότι δεν κινούνται άλλα οχήματα στην λωρίδα στην οποία έχουμε πρόθεση να εισέλθουμε και κάνουμε σήμα στους άλλους οδηγούς, ανάβοντας το πορτοκαλί φανάρι αλλαγής πορείας (φλας).

Η λωρίδα έκτακτης ανάγκης οριοθετείται με ειδική διαγράμμιση (συνεχή γραμμή) και δεν έχουμε το δικαίωμα να κινηθούμε σε αυτήν παρά μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, με αναμμένα φώτα κινδύνου.

Τέλος ενημερώνεται το κοινό ότι, σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος, ή εάν παραστεί ανάγκη για βοήθεια, μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη, της Αστυνομίας, στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

Η παρουσία της Αστυνομίας στο οδικό είναι και σήμερα αυξημένη για την πρόληψη των τροχαίων οδικών συγκρούσεων, για την απάμβλυνση της τροχαίας κίνησης και για τη διευκόλυνση του κοινού στις διακινήσεις του.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X