ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τελικά τι επιτρέπεται και τι όχι στην Πλατεία Ελευθερίας

Μπορούμε τελικά να πάμε την βόλτα μας με ποδήλατο, να έχουμε πατίνια και παρέα με τον σκύλο μας;

Το άνοιγμα της Πλατείας Ελευθερίας ανήμερα της Πρωτοχρονιάς του 2021 καθώς και η παράδοση του υπόγειου χώρου στάθμευσης της Λεωφόρου Ομήρου είναι σίγουρα κάτι που δεν μπορούμε να προσπεράσουμε.

Το φαντασμαγορικό έργο της Ζαχά Χαντίτ και του Κύπριου Αρχιτέκτονα - συνεταίρου της κ. Πασιά το οποίο περιλαμβάνει μεγάλους κήπους δεκάδες σιντριβάνια σε πολύπλοκα μαρμάρινα σχήματα αλλά και εντυπωσιακούς διαδρόμους για περιπάτους είναι πλέον γεγονός και οι κάτοικοι της πρωτεύουσας και όχι μόνο, έχουν -επιτέλους- την ευκαιρία να απολαύσουν την Πλατεία Ελευθερίας.

Λίγο μετά το αιφνίδιο άνοιγμα του χώρου, αρκετοί εκμεταλλεύτηκαν τον ηλιόλουστο καιρό των τηλευταίων ημερών, βγήκαν να κάνουν την βόλτα τους και τηρώντας όλα τα προστατευτικά μέτρα περπάτησαν κατά μήκος του υπόγειου χώρου της Πλατείας Ελευθερίας. Μέχρι εδώ όλα καλά. Μερικές αναρτήσεις όμως στα κοινωνικά δίκτυα που ακολούθησαν μπέρδεψαν τα πράγματαν και οδήγησαν σε μια έντονη συζήτηση για το αν τελικά επιτρέπεται η χρήση πατινιών και ποδηλάτων και αν είναι εντάξει να συνοδευόμαστε από τα κατοικίδιά μας.

Θέλοντας να βάλει τέλος στην παρεξήγηση που δημιουργήθηκε και επιδιώκοντας να απαντήσει στις επικρίσεις των πρώτων ημερών σχετικά με τη διέλευση ποδηλάτων, ο δήμαρχος της Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης επισκέφθηκε την Πλατεία Ελευθερίας με το ποδήλατό του την Κυριακή 3 Ιανουαρίου και έστειλε το ξεκάθαρο μήνυμα πως η χρήση ποδηλάτου επιτρέπεται. Φυσικά, καλό είναι να γίνεται με προσοχή και σε συγκεκριμένα σημεία ώστε να μην υπάρξει κάποιο ατύχημα.

Δείτε την συνέχεια στο must.com.cy 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X