ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τατάρ για επίθεση σε τζαμί: Να συλληφθούν άμεσα οι υπεύθυνοι

Καταδικάζουν την «επίθεση στο τζαμί» της Επισκοπής, Τατάρ και τ/κ πλευρά

Προβοκατόρικη χαρακτηρίζουν την αναγραφή συνθημάτων στο τζαμί της Επισκοπής χθες, ο Ερσίν Τατάρ, το «υπεξ», ο «πρωθυπουργός» Σανέρ, ενώ συνυπεύθυνη για την ενέργεια θεωρεί την ε/κ ηγεσία ο Κουντρέτ Οζερσάι.

Το θέμα υπάρχει πρωτοσέλιδα και σε κάποιες τ/κ εφημερίδες, που επισημαίνουν ότι η «ε/κ διοίκηση», όπως αποκαλούν την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, καταδίκασε με σκληρό τρόπο το συμβάν.

Ο Τ/κ ηγέτης με γραπτή δήλωσή του χθες ανέφερε ότι όπως συνέβη στο παρελθόν, έτσι και τώρα, πριν από μια διαπραγματευτική διαδικασία για το Κυπριακό, «ήρθε στο προσκήνιο μια ε/κ προβοκάτσια». Παραθέτοντας τα συνθήματα που αναγράφηκαν στο τζαμί με αφορμή την επέτειο για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση, τα οποία χαρακτηρίζει «ρατσιστικά και φασιστικά», ο Ερσίν Τατάρ υποστηρίζει ότι για μια ακόμη φορά δείχνουν την ε/κ νοοτροπία και παραπέμπει στο 1963-1964, όταν «εκατοντάδες τζαμιά μας είχαν δεχθεί επίθεση», όπως είπε.

Ανέφερε δε ότι προτείνει – όπως γράφει – στην ε/κ ηγεσία «να μην στηρίζει ούτε οργανώνει τέτοιες ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις, να τις εμποδίσει και να συλλάβει άμεσα τους υπεύθυνους».

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή του χθες βράδυ το «υπεξ» καταδικάζοντας την επίθεση, κάνει αναφορά στο σύνθημα «Θάνατος σε όλους τους Τούρκους» και προσθέτει ότι δεν είναι η πρώτη εκδήλωση της «ρατσιστικής νοοτροπίας» στο «νότο», αλλά «ένα σημάδι μίσους απέναντι στην τουρκική και ισλαμική παρουσία στο νησί».

«Η ε/κ ηγεσία, χωρίς να τιμωρεί τους βανδάλους με αυτήν την αντιδραστική και ξεπερασμένη νοοτροπία, διατηρεί το ρατσισμό και το μίσος στον νότο αυξανόμενο», υποστηρίζει.

Καταδικάζουμε με αυστηρότητα την επίθεση στο τζαμί μας, καταλήγει το «υπεξ» καλώντας την ε/κ ηγεσία να βρει τους δράστες και να τους τιμωρήσει το συντομότερο.

Με λύπη έμαθε για το συμβάν και τα συνθήματα, δήλωσε και ο «πρωθυπουργός» Ερσάν Σανέρ κάνοντας λόγο για «προβακατόρικη ενέργεια» που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Ζήτησε επίσης την τιμωρία των δραστών.

Σε «αγενή και προκλητική πράξη» αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του κόμματος του Λαού, Κουντρέτ Οζερσάι λέγοντας ότι όσο η ε/κ ηγεσία δεν χρησιμοποιεί αποτρεπτικά μέτρα σε παρόμοιες επιθέσεις «είναι συμμέτοχη στο έγκλημα».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X