ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα τερτίπια του καιρού - Πότε αναμένονται βροχές

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Σήµερα, µετά τη διάλυση της τοπικής χαµηλής νέφωσης ή και αραιής οµίχλης, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Ωστόσο, τις µεσηµβρινές και απογευµατινές ώρες θα παρατηρούνται τοπικά παροδικά αυξηµένες νεφώσεις, οι οποίες κυρίως στα νοτιοανατολικά πιθανό να δώσουν µεµονωµένη βροχή χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόµενο για καταιγίδα. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ για να καταστούν σύντοµα µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ. Το απόγευµα, στα νότια και νοτιοδυτικά, θα πνέουν µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και το απόγευµα, στα προσήνεµα, θα είναι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 38 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα νότια, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 30 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 29 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά στα δυτικά και βόρεια παράλια θα παρατηρείται κατά διαστήµατα αυξηµένη χαµηλή νέφωση. Τις αυγινές κυρίως ώρες, σε υπήνεµες περιοχές, ενδέχεται να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ αλλά αργότερα σε υπήνεµες περιοχές θα πνέουν ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη στα ανατολικά, µέχρι ταραγµένη στα νότια και τοπικά στα βόρεια παράλια και ταραγµένη στα δυτικά παράλια. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθµούς στο εσωτερικό και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 23 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 17 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικά αυξηµένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται το µεσηµέρι και το απόγευµα αναµένεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή ή και καταιγίδα, στα ορεινά και σε ορισµένες περιοχές του εσωτερικού και των νοτιοανατολικών παραλίων.

Την Κυριακή και τη ∆ευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά µετά το µεσηµέρι θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά και στα νοτιοανατολικά, που ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση το Σάββατο και µη αξιόλογη µεταβολή την Κυριακή και την ∆ευτέρα, για να κυµανθεί γενικά κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X