ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σύστημα παρακολούθησης στη νεκρή ζώνη θα εγκαταστήσει το ψευδοκράτος

Στόχος να καταπολεμηθεί το «λαθρεμπόριο κρέατος»

ΚΥΠΕ

Θα εγκατασταθούν συστήματα 24ωρης παρακολούθησης κατά μήκος της γραμμής αντιπαράταξης και θα αυξηθούν οι ψηφιακοί έλεγχοι προκειμένου να καταπολεμηθεί το "λαθρεμπόριο κρέατος", ανακοίνωσε ο «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ χθες, ενώ σήμερα καταγράφηκαν σχόλια κι αντιδράσεις σε αυτό το θέμα, που απασχολεί την επικαιρότητα στην τ/κ κοινότητα.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρεται σήμερα σε γραπτή δήλωση του κ. Ουστέλ πως θα υπάρχει άμεση επέμβαση από ειδικές ομάδες σε όσους επιχειρούν να κάνουν "λαθρεμπόριο κρέατος", ανάλογα με τις προειδοποιήσεις που θα γίνονται από το κέντρο παρακολούθησης. Θα γίνουν επίσης αλλαγές στον «ποινικό κώδικα» και θ’ αυξηθούν οι ποινές που προβλέπονται για λαθρεμπόριο.

Ο κ. Ουστέλ πρόσθεσε ότι μειώθηκαν οι τιμές του κρέατος στα κατεχόμενα ως αποτέλεσμα των ενεργειών, που έκανε η «κυβέρνησή» του, προσθέτοντας ότι θα συνεχιστούν οι ενέργειες σε αυτό το θέμα, θα στηριχθούν οι παραγωγοί και μπορούν να συζητήσουν ξανά την εισαγωγή κρέατος, αν δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο οι τιμές.

Ο πρόεδρος της ένωσης ζωοπαραγωγών και εκτροφέων ζώων, Μουσταφά Ναϊμογλουλαρι διερωτήθηκε σήμερα ποιος είναι ο κρεοπώλης που πουλάει φτηνά και ποιος ζωέμπορας μέχρι στιγμής έχει υπακούσει σε αυτά που λέει οκ. Ουστέλ. Τάχθηκε δε υπέρ της απαγόρευσης πώλησης κρέατος στις υπεραγορές. Σημείωσε ότι ούτε το κόστος των παραγωγών και εκτροφέων έχει μειωθεί, ούτε έχουν αυξηθεί οι έλεγχοι.

Ο Μεχμέτ Τσιετέρεϊσι, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ένωσης ζωοπαραγωγών και εκτροφέων, ανέφερε στην Κίπρις ποστασί ότι το ψευδοκράτος θα πρέπει να εποπτεύει τους κρεοπώλες που πουλάνε κρέας χωρίς να το διαχωρίζουν. Πρόσθεσε ότι το εισαγόμενο κρέας θα είναι κατεψυγμένο και κακής ποιότητας και ότι αν φέρουν εισαγόμενο κρέας, τότε οι κτηνοτρόφοι δεν θα πουλάνε κανένα ζώο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί ο κρεοπώλης Ρασίτ Σένκαγια εξέφρασε την άποψη ότι στα κατεχόμενα δεν υπάρχει επαρκής αριθμός ζώων και υποστήριξε πως με την εισαγωγή κρέατος θα μπορούν να αγοράσουν και οι πολίτες που οικονομικά δυσκολεύονται.

Σχολιάζοντας επίσης τις δηλώσεις Ουστέλ, ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν είπε ότι σε αντίθεση με τις αναφορές του «πρωθυπουργού», οι τιμές κρέατος όχι μόνο δεν μειώθηκαν, αντιθέτως αυξήθηκαν.

«Αρχίζει και γίνεται κωμωδία. Είναι ξεκάθαρο πως κάποιος έχει αρχίσει να μεγαλοποιεί τα πράγματα για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Αλλά συνειδητοποιήστε τώρα ότι κανείς δεν μπορεί πια να γελάσει», έγραψε ο κ. Ερχιουρμάν σε ανάρτησή του. Αναφέρει επίσης ότι από το πρωί πραγματοποίησε συναντήσει και συνομιλίες για να δει την κατάσταση που επικρατεί και διαπιστώσει ότι το κρέας δεν μειώθηκε, αλλά αυξήθηκε.

Στα κατεχόμενα, ανακοινώθηκε ότι κλιμάκια του «τμήματος κτηνοτροφίας» και του «τμήματος εμπορίου» ξεκίνησαν από σήμερα ελέγχους σχετικά με τη χρήση της «οκκάς» στις πωλήσεις ζώων και όσοι «πουλούν κρέας με την οκκά» θα έχουν ν’ αντιμετωπίσουν νομικές συνέπειες.

Στο μεταξύ, στην ιστοσελίδα της Γενί Ντουζέν αναφέρεται ότι δημοσιογράφος της εφημερίδας μίλησε με τρεις κρεοπώλες σήμερα κι ανέφεραν ότι υπήρξε αύξηση 10 ΤΛ στην τιμή των νωπών κρεάτων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα, ο μοσχαρίσιος κιμάς χαμηλών λιπαρών έφτασε τις 250 ΤΛ (13,50 ευρώ) το κιλό, ο κανονικός μοσχαρίσιος κιμάς 300 ΤΛ (16,20 ευρώ), μοσχαρίσιο κρέας σε κύβους επίσης 300 ΤΛ (16,20 ευρώ), αρνίσια σούβλα 300 ΤΛ (16,20 ευρώ) και φιλέτο μοσχαρίσιο 400 ΤΛ (21,60 ευρώ).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X