ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συνταξιούχοι: Tι επιχορήγηση τους επιφυλάσσει η κυβέρνηση

Ως €50 ανά άτομο/ημέρα η επιχορήγηση διακοπών χαμηλοσυνταξιούχων

Ποσό ως €50 ημερησίως ανά άτομο για τέσσερις ημέρες (3 διανυκτερεύσεις) θα παρέχεται στους δικαιούχους του σχεδίου επιχορήγησης διακοπών συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα σε ξενοδοχεία ορεινών θερέτρων και Πύργου Τυλληρίας μεταξύ 14 Σεπτεμβρίου και 15 Νοεμβρίου, 2020, έναντι συνολικής δαπάνης 0,5 εκ. ευρώ. Το σχέδιο είχε ανακοινωθεί από τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παναγιώτη Σεντώνα, μετά από τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου νωρίτερα σήμερα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, «σκοπός του Σχεδίου είναι η επιχορήγηση της διαμονής και διατροφής δικαιούχων του Σχεδίου Ενίσχυσης Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα, που λαμβάνουν μικρή επιταγή, χαμηλοσυνταξιούχων που είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, συνταξιούχων με ετήσιο εισόδημα μέχρι €15.500 για μονήρεις και μέχρι €20.000 για οικογένειες, καθώς και των εξαρτωμένων τους σε ξενοδοχεία των ορεινών θερέτρων και του Πύργου Τηλλυρίας».

«Η επιχορήγηση θα παρέχεται για 4 ημέρες (3 διανυκτερεύσεις), από Παρασκευή μέχρι Δευτέρα ή από Τρίτη μέχρι Παρασκευή, κατά την περίοδο από 14 Σεπτεμβρίου 2020 μέχρι 15 Νοεμβρίου 2020 και το ανώτατο ύψος της επιχορήγησης θα ανέρχεται σε πενήντα ευρώ (€50) ημερησίως κατά άτομο και καλύπτει διαμονή και πλήρη διατροφή», αναφέρεται.

Η δαπάνη για υλοποίηση του Σχεδίου ανέρχεται σε €500.000.

Περισσότερη πληροφόρηση σχετικά με τη διαδικασία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής θα ανακοινωθεί περί τις 20 Αυγούστου 2020, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X