ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Κόκκινη λίμνη» - Άκαρπες οι έρευνες για την βαλίτσα του θανάτου

Σηματοδοτούνται σημεία στην λίμνη Μεμί

Άκαρπες και οι σημερινές έρευνες για εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας στην «Κόκκινη λίμνη» έπειτα από τρεις καταδύσεις δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα ανάσυρσης της τρίτης βαλίτσας εντός της οποίας πιστεύεται ότι βρίσκεται η σορός ενός ακόμη θύματος του καθ´ομολογία κατά συρροή δολοφόνου αλλοδαπών γυναικών και ανήλικων κοριτσιών.

Οι έρευνες θα επαναρχίσουν αύριο το πρωί.

Νωρίτερα ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας, είπε ότι ξεκίνησε με την βοήθεια του Τμήματος Χωρομετρίας η σηματοδότηση κρίσιμων σημείων, με βάση τα όσα κατέγραψε το σόναρ, στη λίμνη Μεμί, στο Ξυλιάτο.

Σε σχέση με τις έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη, ο κ. Τράγκολας είπε ότι θα επικεντρωθούν στο κέντρο της Λίμνης «διότι έχει μεγάλους όγκους λάσπης. Θα την ερευνήσουμε με μηχανικά μέσα, θα κάνουμε κάποιες κατασκευές για να σαρώσουμε τον βυθό», πρόσθεσε.

Επεσήμανε επίσης, τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι δύτες λόγω μη ορατότητας και όγκων λάσπης.

 

Κατά τις χθεσινές έρευνες πραγματοποιήθηκαν τρεις καταδύσεις, με τους δύτες με σκάφανδρο να φτάνουν σε βάθος μέχρι 18 μέτρα. Η πρώτη κατάδυση πραγματοποιήθηκε στα ανοίγματα νότια της λίμνης και σε βάθος 10 μέτρων. Η δεύτερη στο σηματοδοτημένο τετράγωνο, νοτιοανατολικά της λίμνης και η τρίτη, στο ίδιο σημείο με τη δεύτερη και με απόκλιση προς το δυτικό μέρος της λίμνης, κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε το δεύτερο τσιμεντομπλόκ.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X